جهت احداث هرگونه ساختمان  اعم از مسکونی، تجاری و ... نیاز به اخذ مجوز با توجه به محل احداث ساختمان از نظر منطقه شهری یا روستایی بودن بستگی دارد. اهمیت اخذ پروانه ساختمان به این خاطر است که اگر ویلای شما جواز ساخت نداشته باشد نمی توان برای آن امتیازات آب، برق، گاز را دریافت نمود.

نمونه پروانه ساختمان

بیشتر بخوانید: ساده ترین روش های فروش ویلا در شمال در کوتاه ترین زمان ممکن

 

به همین خاطر مراحل اخذ پروانه ساخت در دو منطقه شهری و روستایی به شرح ذیل خواهد بود:

الف- مراحل اخذ مجوز ساخت ویلا در مناطق شهری:

1) با همراه داشتن اصل و کپی سند مالکیت زمین، اصل و کپی شناسنامه ی مالک زمین و فیش پرداخت عوارض نوسازی به شهرداری منطقه مراجعه نمایید و درخواست خود را به صورت کتبی ارائه دهید.


2) شهرداری نماینده و کارشناس فنی را برای معاینه به محل اعزام می کند و نتایج را در غالب گزارش به شهرداری ارائه می نمایند و در صورت بروز مشکل یا خلافی برای ساخت، مسئله با توجه به کمیسیون ماده 100 بررسی می شود.


3) شهرداری با توجه به مسائلی همچون نوع خاک، تراکم، محل احداث و … امکان احداث بنا را به سازنده اعلام می نماید.


4) در صورتی که منعی در مرحله ی قبل نباشد، شرایط مجددا بررسی می شود و در نهایت به مالک این امکان داده می شود که نقشه ی ملک خویش را تهیه و ارائه نماید.


5) پس از اینکه مالک نقشه ی ملک را تهیه کرد مجددا به شهرداری مراجعه می نماید و در صورتی که نقشه مشکلی نداشته باشد شهرداری آن را تایید و اقدام به صدور فیش پرداخت عوارض می نماید و در غیر اینصورت مالک باید نقشه را مجددا اصلاح نماید.


6) سایر مدارک به همراه فیش پرداخت شده ی عوارض مجددا بررسی می شوند و پیش نویسی تهیه می شود و سپس معاون شهرسازی و شهرداری منطقه به همراه رئیس صدور پروانه ساختمان، پیش نویس را تایید می نمایند و مجوز ساختمان صادر می شود.


7) هزینه ی دریافت پروانه ی ساختمان طبق مساحت زمین، تراکم ساختمان و همچنین قیمت منطقه ای و حوزه درآمدی تعیین می شود.

 

  مراحل مورد نیاز برای دریافت مجوز ساخت به ترتیب بیان شد؛ پس از دریافت مجوز ساخت می توان شروع به ساخت نمود و ویلا را طبق نقشه ی اولیه پیش برد. اگر قصد خرید ویلایی را دارید که هنوز ساخت آن پایان نیافته است یا به صورت پیش خرید، اقدام به خرید ویلا در شمال کشور کرده اید، از اینکه ویلای خریداری شده جواز ساخت دارد اطمینان حاصل نمایید زیرا ویلایی که جواز ساخت نداشته باشد مشمول جریمه شده و امتیازات آب، برق، گاز را نمی تواند دریافت کند.

پروانه ساختمان

بیشتر بخوانید: شغل های رایج در شمال و بررسی آن ها

 

ب- مراحل اخذ مجوز ساخت ویلا در مناطق روستایی:

پروانه ساخت روستایی به عنوان اولین گام در ساخت ویلا در مناطق روستایی شمال به حساب می آید و شما برای اینکه بتوانید جواز ساخت را کسب کنید نیازمند طی کردن چندین مرحله با مدارک مورد نیاز هستید.

1- درخواست صدور پروانه ساخت روستایی بصورت کتبی

در این مرحله که به عنوان اولین گام دریافت وپروانه ساخت روستایی محسوب میشود مالک می بایست درخواست مکتوب خود را جهت اخذ جواز به دهیار و شورای محل ارجاع دهد.

2- بازدید دهیار و شوراء از ملک مربوطه

بعد از درخواست کتبی مالک به دهیار و شورای محل، افراد مربوطه برای بازدید ملک مورد نظر اقدام میکنند، در این مرحله چنانچه ملک مورد نظر در بافت مسکونی واقع شده باشد و مالکیت آن اثبات شده باشد، متراژ دقیق ملک را مشخص نموده و به درخواست مورد نظر پاسخ خواهند داد.

در گام دوم اگر ملک مورد نظر از لحاظ مالکیت و متراژ مشکلی نداشته باشد(مطابق با سند مربوطه باشد) با در نظر گرفتن طرح های هادی و عقب نشینی جواب مثبت داده میشود.

3- درخواست صدور پروانه ساخت روستایی به بنیاد مسکن

بعد از اخذ تائیدیه کامل از سوی دهیار، درخواست دیگری از طرف دهیار بابت ملک فوق به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی داده میشود تا اقدامات اولیه در خصوص آن صورت گیرد.

4- بازدید مهندس بنیاد ناظر بر پروژه های روستایی

ناظر بنیاد مسکن برای بازدید به محل مورد نظر اعزام شده و با در نظر گرفتن فاکتورهای جواز ساخت، تائیدیه خود را نسبت به این ملک اعلام و ابلاغ می نماید.

5- تائیدیه ناظر بنیاد مسکن و مهر و امضاء رئیس بنیاد (دریافت پروانه ساخت)

تائیدیه ناظر در اولین فرصت به رئیس بنیاد ارجاع داده میشود و در نهایت با تائیدیه نهایی که با مهر و امضا صورت میگیرد درخواست صدور پروانه ساخت روستایی در سیستم ثبت میشود.

پروانه ساختمان

 

مقالات پیشنهادی نگین نور:

چگونگی استعلام زمین اوقافی در چمستان

اگر قصد ساخت ویلا در شمال را دارید حتما کل پروژه را بیمه مسولیت کنید

مشکل انشعابات در خرید ویلا نوساز خارج از بافت

اکازیون به چه معناست، خرید ویلا اکازیون در شمال

پنت هاوس چیست و خرید ویلا لاکچری در شمال

طراحی پلان باز خانه چیست؟

نحوه جست و جوی املاک در ابزارهای آنلاین