طراحی پلان باز خانه

طراحی پلان باز خانه در حال حاضر به عنوان یکی از محبوب ترین مدل های طراحی منزل به شمار می آید که متقاضیان مخصوص به خود را دارد. طراحی پلان باز خانه یکی از جدیدترین سبک طراحی خانه بوده که به تازگی توسط بسیاری از افراد برای منزل های مدرن و جدید به کار گرفته می شود. با کمک این سبک طراحی منزل می توان از فضای خالی موجود در خانه بهترین استفاده را نمود. در سال های اخیر استفاده از اتاق نشیمن و آشپزخانه در کنار یکدیگر با استقبال خوبی روبرو شده و تقریبا تمامی خانه های مدرن در حال حرکت به سمت این سبک طراحی هستند. حتی می توان با تغییراتی مختصر در خانه های قدیمی آن را به سبک مدرن و جدید تغییر داد که این امر بسیار آسان و راحت می باشد. در ادامه ما تعدادی از این ایده ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

طراحی پلان باز خانهطراحی پلان باز خانه

 

طراحی پلان باز خانه چیست؟

طراحی پلان باز خانه به نوعی طرح در نقشه ساختمان گفته می شود که در طی آن آشپزخانه و اتاق نشیمن کنار یکدیگر قرار می گیرند. طراحی پلان باز خانه برای اولین بار در سال 1926 مطرح شد که پس از طراحی آن این ایده به سرعت محبوب شد و در حال حاضر ما شاهد استفاده از آن در بسیاری از خانه ها هستیم. این طرح در گذشته توسط یک طراح و معمار سوئیسی با نام لوکوربوزیه مطرح شد که هدف اصلی از آن ایجاد اشتراک و پیوند میان قسمت هایی از خانه مانند آشپزخانه و اتاق نشیمن برای استفاده بهتر از فضای موجود در خانه بوده است. تعریف ساده تر آن را می توان این گونه عنوان نمود که طراحی پلان باز خانه به نوع جدیدی از طراحی قسمت داخلی منزل گفته شده که در طی آن دو یا چند قسمت کوچک خانه با همدیگر ترکیب شده و تشکیل یک فضای بزرگتر را می دهند. البته پس از بکارگیری معماری پلان باز دیگر نباید از قسمت های مختلف خانه انتظار عملکردی جداگانه و اختصاصی را داشت. به طور کلی در طراحی پلان باز خانه سعی می شود تا با کاهش دیوارها و اتاق های جدا از هم فضای یکپارچه ای برای منزل طراحی شود. در کل طراحی پلان باز خانه یک اتاق بزرگ را تشکیل می دهد که این اتاق از قسمت های مختلف و مجزا با کاربرد مختلف تشکیل خواهد شد. شاید یکی دیگر از هدف های طراحی پلان باز خانه را بتوان تعامل بیشتر افراد منزل با همدیگر عنوان نمود. از آن جا که معمولا در این نوع طراحی فضای بزرگی تشکیل شده و افراد خانواده بیشتر همدیگر را ملاقات می کنند. البته بخش هایی از خانه طراحی شده در این سبک مانند سرویس بهداشتی، اتاق خواب، اتاق کار از فضای مستقلی برخوردار خواهند بود.

 


بیشتر بدانید  علت اهمیت طراحی پلان ساختمان


 

خانه با طراحی پلان باز به چند دسته تقسیم می شوند؟

یکی از سوالاتی که شاید برای بسیاری از افراد مطرح شود دسته بندی منازل طراحی شده به وسیله پلان باز خواهد بود که دسته بندی این منازل به صورت موارد زیر می باشد.

  • خانه های طراحی شده پلان باز با آشپزخانه و اتاق نشیمن مشترک
  • خانه های طراحی شده پلان باز با آشپزخانه و اتاق غذاخوری
  • خانه های طراحی شده با اتاق غذاخوری و اتاق نشیمن مشترک
  • خانه های طراحی شده با آشپزخانه و اتاق غذاخوری در یک محیط بزرگ

طراحی پلان باز خانهطراحی پلان باز خانه

 

مزایای طراحی پلان باز خانه

استفاده از روش طراحی پلان باز خانه امروزه به امری فراگیر و محبوب تبدیل شده که همچنان میزان بکارگیری آن در حال افزایش است. این روش مزایای زیادی دارد که برخی از آن ها عبارتند از :

  • قابلیت استفاده از طراحی متنوع و مناسب

معمولا در منازلی که به وسیله معماری پلان باز ساخته می شوند فضا برای تغییر و خلاقیت در قسمت دکوراسیون داخلی بیشتر و بهتر خواهد بود. به عنوان مثال می توان با تخریب دیوار بین آشپزخانه و اتاق نشیمن فضای زیادی را برای تغییرات در اندازه محل های مورد نظر ایجاد کرد و با تعیین محل آشپزخانه در قسمت کوچکی از خانه فضای بیشتری را برای اتاق نشیمن فراهم کرد. این کار علاوه بر ایجاد فضای بهتر می تواند باعث راحتی حمل و نقل وسایل خانه و چیدمان بهتر دکوراسیون داخلی شود.

  • امکان افزایش فضا

طراحی و ساخت منزل به کمک طراحی پلان باز خانه می تواند فضای بیشتری را در اختیار افراد قرار دهد. در حالت عادی فضایی در خانه به کمک راهرو و راه پله ها اشغال می شود که با استفاده از پلان باز می توان این فضا را به اتاق نشیمن اختصاص داد.

  • بزرگ و دلباز شدن فضای خانه

معمولا خانه ای که با این طرح ساخته شود در چشم ما بسیار بزرگ تر جلوه خواهد کرد که این امر سبب دلباز شدن فضای خانه می شود.

  • افزایش میزان روشنایی خانه

طراحی پلان باز خانه باعث اتصال اتاق های مختلف به پنجره ها شده که این عمل سبب افزایش میزان روشنایی خانه می شود. در حالت عادی شاید پنجره های خانه توانایی رساندن نور و روشنایی کافی به قسمت های مختلف منزل را نداشته باشند که با کمک پلان باز می توان روشنایی را تا حد قابل قبولی افزایش داد.

طراحی پلان باز خانهطراحی پلان باز خانه

 


برترین سبک برای معماری ویلاهای مدرن


 

  • بهبود وضعیت تعاملات اجتماعی

یکی دیگر از مزایای طراحی پلان باز خانه را می توان بهبود وضعیت تعاملات اجتماعی عنوان نمود. این نوع طراحی به افراد اجازه می دهد تا در هر قسمت از خانه توانایی ارتباط و گفتگو با سایر افراد منزل را داشته باشند که از این رو می تواند تعاملات اجتماعی را افزایش داده و بهبود بخشد. به عنوان نمونه می توان همزمان با آشپزی در آشپزخانه با افراد موجود در اتاق نشیمن به بحث و گفتگو پرداخت.

  • امکان رفت و آمد آسان

از دیگر مزایای این طرح امکان رفت و آمد آسان بوده که افراد دیگر نیازی به باز و بسته کردن چندین درب برای رفتن از اتاقی به اتاق دیگر نخواهند داشت.

  • افزایش ارزش مالی منزل

اخیرا منازلی که به وسیله طرح پلان باز ساخته می شوند از ارزش و قیمت بیشتری نسبت به سایر منازل برخوردار هستند. شاید یکی از دلایل آن بزرگ بودن فضا و مناسب بودن روشنایی منزل باشد.

 

معایب طراحی پلان باز خانه

طراحی پلان باز خانه علاوه بر مزایای زیادی که دارد معایبی نیز خواهد داشت که برخی از آن ها شامل موارد زیر می باشند.

  • افزایش شلوغی منزل

خانه هایی که با این سبک ساخته می شوند و از آن جا که فضای طراحی شده به صورت یکپارچه می باشد کمی شلوغ بنظر خواهند رسید و سر و صدا راحت تر منتقل می شود.

  • عدم برخورداری از حریم خصوصی

قبل از استفاده از این سبک طراحی باید ابتدا در مورد سبک زندگی خانواده مورد نظر تحقیق شود. به عنوان مثال در برخی از خانواده ها شاید حریم خصوصی به آن صورت مهم نباشد و بالعکس در یک خانواده با افرادی از سنین  مختلف وجود حریم خصوصی امری مهم به شمار می رود.

  • مرتب کردن فضا به صورت همیشگی

یکی از معایب استفاده از طراحی پلان باز خانه موضوع مرتب و تمیز بودن خانه بوده که باید به صورت همیشگی این امر مورد توجه قرار گیرد. به علت این که در این سبک از خانه ها تقریبا اکثر نقاط خانه در دید افراد می باشد باید همیشه خانه را مرتب و تمیز نمود و این امر بیشتر در قسمت آشپزخانه منزل دیده می شود.

طراحی پلان باز خانهطراحی پلان باز خانه

 


نحوه دریافت گواهی پایان کار ساختمان


 

 

  • افزایش مصرف انرژی

از آن جا که محیط خانه با پلان باز بزرگ می باشد به همین علت گرم کردن آن در فصل سرما می تواند باعث افزایش مصرف انرژی گاز شود. و اگر محل این خانه در یک منطقه سردسیر باشد برای گرم کردن آن نیاز به یک وسیله گرمایشی پر قدرت خواهد بود.

  • بالا بودن هزینه ساخت و بازسازی

یکی دیگر از معایب طراحی پلان باز خانه افزایش هزینه ساخت خانه در نتیجه استفاده از مواد و مصالح مقاوم می باشد که با توجه به بالا بودن مقاومت و کیفیت آن ها از هزینه ساخت بالاتری برخوردار خواهند بود.

 

نکات مهم در مورد طراحی پلان باز خانه

بهره گیری از طراحی جدید و نوین پلان باز نیاز به دانستن نکات قابل توجهی دارد که برخی از آن ها به صورت موارد زیر می باشند.

  • ایجاد مرز های مشخص بین فضا های مختلف

یکی از روش های ایجاد تغییر و تنوع در خانه های پلان باز تعیین مرز های مشخص بین فضاهای مختلف می باشد که می توان برای این منظور از وسایلی مانند شیشه استفاده نمود. به کمک این روش نه تنها تغییری در نور محیط به وجود نمی آید بلکه کمی به زیبایی محیط نیز کمک خواهد کرد. یکی دیگر از روش های ایجاد مرز مشخص بین فضاها استفاده از دیوار های کوتاه و مصنوعی می باشد. معمولا در طراحی پلان باز خانه از یک میز ناهار خوری مناسب نیز جهت مشخص کردن مرز بین آشپزخانه و اتاق نشیمن استفاده می شود که این روش علاوه بر مدرن بودن می توان باعث زیبایی محیط منزل شود. همچنین می توان از یک میز به عنوان جزیره میانی بلند در آشپزخانه همراه با صندلی هایی با پایه های بلند برای صرف غذا در منزل کمک گرفت که وظیفه این روش دقیقا مشابه میز ناهار خوری خواهد بود. البته 2 روش ذکر شده در آخر معمولا برای منازلی به کار گرفته می شود که با کمبود فضا مواجه هستند.

طراحی پلان باز خانهطراحی پلان باز خانه

 

  • بهره گیری از رنگ آمیزی متنوع

یکی دیگر از نکات جالب در طراحی پلان باز خانه استفاده از رنگ بندی متنوع در قسمت های مختلف خانه می باشد که می توان هر بخش از آن را به رنگ دلخواه تغییر داد.

  • استفاده از متریال های مختلف

برای ساخت یک محیط زیبا و جذاب در یک خانه مدرن نیاز است تا از مواد با جنس های مختلف کمک گرفته شود. به عنوان مثال می توان برای زیبایی بیشتر در قسمت آشپزخانه از متریال چوبی بهره گرفت همچنین در قسمت اتاق نشیمن نیز بهتر است از موادی با جنس فلزی استفاده شود.

  • تعیین زاویه مناسب برای چیدمان وسایل

هنگام قرار دادن وسایل منزل بهتر است نسبت به نحوه و زاویه چیدمان آن ها دقت شود. به عنوان نمونه می توان برای قسمت مبلمان منزل آن ها را با زاویه 30 یا 45 درجه نسبت به سایر وسایل قرار داد که این امر می تواند تاثیر بسازی در جذابیت محیط خانه داشته باشد.

  • استفاده از نورپردازی

در حال حاضر از نورپردازی به عنوان یکی از جدیدترین روش های زیبایی در خانه ها استفاده می شود که به همین منظور می توان به کمک نورپردازی قسمت های مختلف منزل را از یکدیگر جدا نمود.

 

  • بهره گیری از سقف کاذب

در طراحی پلان باز خانه می توان از سقف کاذب برای جدا کردن قسمت های مختلف منزل کمک گرفت. در بسیاری از موارد منازل به وسیله سقف های بتنی ساخته می شوند که معمولا در قسمت سقف این خانه ها نمی توان از سیم کشی جهت استفاده از لوستر و روشنایی بهره گرفت. به همین منظور استفاده از سقف کاذب برای نصب وسایل روشنایی مانند لوستر و همچنین تعیین مرز بین آشپزخانه و اتاق نشیمن پیشنهاد می شود.

  • ایجاد مناطقی در منزل برای گفتگو

طراحی پلان باز خانه دست افراد را برای تعیین و ایجاد مکانی برای گفتگو باز می گذارد. به همین علت پیشنهاد می شود تا در این منازل به کمک چیدن مبلمان در نزدیکی یکدیگر مکانی مناسب جهت صحبت و گفتگو افراد ایجاد شود.

طراحی پلان باز خانهطراحی پلان باز خانه

 


اصول طراحی ویلا در شمال و نکات کاربردی معماری و دکوراسیون داخلی


 

  • ایجاد محل های دنج در خانه

یکی از روش های افزایش میزان جذابیت در طراحی پلان باز خانه ایجاد محل های دنج در این منازل می باشد که این امر به وسیله قرار دادن یک میز کار یا گلخانه کوچک در قسمت گوشه های خانه امکان پذیر خواهد بود.

 

مشورت در مورد سبک و سلیقه افراد خانه

یکی از نکات قابل توجه در طراحی پلان باز خانه مشورت در مورد سبک و سلیقه افراد خانه می باشد. قبل از انجام هر کاری باید در مورد قوانین دکوراسیون منزل اطلاعات کسب کرده و مناسب ترین آن ها را برای طراحی برگزید. در کل طرح مورد نظر باید متناسب با روحیات افراد خانه و همچنین سبک زندگی خانواده انتخاب شود.