آیا معامله املاک بدون سند مطمئن ترین راه است؟

در پاسخ باید گفت خیر، در ایران معامله املاک، قولنامه ای یا به صورت سند، سند شش یا سه دانگ، منگوله دار یا تک برگ انجام می شود و برای خرید ملک، داشتن سند قطعی، مطمئن ترین راه است. در برخی از اوقات ممکن است برای معامله املاک به سمت معامله قولنامه ای به دلایل مختلفی مانند قیمت کمتر و غیره بروید. در این صورت باید دقت زیادی داشته باشید و نکات مهمی را در نظر بگیرید. ما در ادامه این مقاله نکات مربوط به معامله املاک بدون سند را ذکر می کنیم.

 

چگونه بفهمیم ملک مورد نظر سند دارد یا خیر؟

مناسب ترین روش برای اطلاع از وضعیت ملک مورد نظر، استعلام از شهرداری می باشد زیرا از این طریق می توانید از وضعیت تخریب، اطلاعات ضروری در رابطه با ملک و میزان بدهی های ساختمان مطلع شوید و احتمال خسارت را تا حد زیاد کاهش دهید.

یکی دیگر از اقدامات مربوط در زمینه معامله ملک های بدون سند و قولنامه عادی، انجام تفکیک کمتر از حد قانونی است و در این صورت شاهد عدم وجود امکان اخذ پروانه می باشید که تنها با مراجعه به شهرداری می توان از صحت ملک آگاه شد.

 

در هنگام معامله املاک بدون سند باید چه نکات مهمی را در نظر گرفت؟

می توان به یکی از مهم ترین معامله املاک بدون سندی که اشاره کرد، اقدام فرد به پیش خرید ملک است که در این حالت هنوز سند آماده نیست، بهتر است به نکاتی در زیر اشاره کردیم توجه زیادی شود:

۱ـ شناخت سازنده ملک

در اکثر اوقات، هدف افرادی که پیش خرید می کنند، سرمایه گذاری می باشد اما اتفاق افتاده که فروشنده، ملک را به چندین نفر فروخته است. پس بهتر است از کسانی که مورد اعتماد هستند پیش خرید کنید و حتما سازنده ملک را بشناسید و سپس ملک را خریداری کنید.

 

 

۲ـ اطمینان از ملک دارای سند

هر ملکی دارای یک سند مالکیت می باشد که ممکن است به نام یک یا چندین مالک در دفتر اسناد رسمی ثبت بگردد، گاهی اوقات امکان دارد املاک حاوی سند رسمی نیز مشکلاتی داشته باشند، مثلا مالک اصلی سند، شخص دیگری باشد که خریدار پس از پیگیری های مورد نیاز باخبر شود، پس حتما در هنگام معامله املاک بدون سند جوانب را در نظر بگیرید و احتیاط کنید، زیرا همان طور که گفته شده املاک بدون سند نیز مشکلات زیاد و خطراتی را به دنبال دارند.

۳ـ اطمینان یابید که ملک در رهن، توفیق یا وثیقه نباشد

زمانی که فردی معامله املاک بدون سند انجام می دهد، باید با استعلام ملک، از رهن، توفیق یا وثیقه مطمئن شود. همینطور ضروریست که مواردی چون تلفن، برق، گاز، آب، انباری و پارکینگ به طور صریح در قولنامه ذکر شده باشد.

۴ـ اطمینان از واقعی بودن فروشنده

اگر در هنگام معامله املاک بدون سند، فرد دیگری مانند ولی، قیم یا وکیل قولنامه را امضا کرد، ابتدا باید دلیل احراز توسط آن ها و تاریخ وکالت را بررسی کرد و اطمینان یافت که موقتی نیست. همینطور اگر امضاکننده ولی مالک باشد، اطمینان یابید که امضای قولنامه برای ولی کودک، بالغ نشده می باشد ولی اگر امضا کننده قیم باشد، باید متوجه شوید که آیا قیم می تواند به تنهایی فروش مال صغیر یا مولی علیه را به فروش برساند؟ و آیا مراجع قضایی چنین حقی برای او در نظر گرفتند یا خیر. اگر غیر از این باشد حقی بر دخل و تصور چنین ملکی ندارد و معامله با او فسخ شده در نظر گرفته می شود.

۵ـ بررسی گواهی انحصار مالیات بر ارث و وراثت

اگر فروشنده ملک مورد نظر را از طریق ارث و میراثی که به او رسیده است، قصد فروش داشته باشد، باید به طور کامل گواهی انحصار وراثت بررسی شود. همینطور ضروریست که مطمئن شوید فروشنده مالیات بر ارث را پرداخت کرده است یا خیر که در هنگام گرفتن استعلام از شهرداری باید بررسی کنید.

۶ـ اطمینان از نداشتن مشکل ثبتی ملک

در هنگام گرفتن استعلام از شهرداری، بررسی کنید که ملک مورد نظر دارای مشکل معارضه ای یا ثبتی نباشد.

 

خریدن یا نخریدن املاک بدون سند

بهترین پیشنهاد برای انجام معامله ملکی، خریداری ملک های سند دار می باشد، اما در بعضی از اوقات در منطقه های بالا شهر می توان ملک های بدون سند و قولنامه ای را با قیمت های پایین تر و مناسب تری خریداری کرد. اگر در چنین وضعیتی قرار گرفته اید به نکات قانونی و حقوقی مربوط به معامله املاک بدون سند به خوبی آگاه شوید و با مراجعه به شهرداری از وضعیت خانه با خبر شوید. همچنین با رعایت نکاتی که در این مقاله ذکر کردیم، احتمال خسارت و ضرر شما بسیار کمتر می شود.

معامله املاک بدون سندمعامله املاک بدون سند

 

مقالات پیشنهادی " نگین نور" :

 

همه چیز در مورد کد رهگیری املاک

اسناد رسمی، عادی و شورایی خرید ویلا یا خرید زمین در شمال

پروانه ساخت و مجوز پایان کار ویلا

چگونگی خرید ویلا با وام بانکی و روش های آن

جدید ترین شرایط دریافت وام بانکی برای ساخت ویلا در شمال

قیمت ویلا در سال 99، افزایش یا کاهش؟