افرادی که یک معامله ی ملکی انجام داده باشند، با مفهوم عوارض شهرداری آشنا هستند. این عوارض، یکی از مدارک اصلی جهت انتقال سند می باشد که مالک باید آن را به شهرداری پرداخت نماید. این عوارض، به صورت سالیانه می باشد و بسیاری از افراد، از پرداخت آن ممانعت می کنند. دریافت عوارض شهرداری، یکی از درآمد های اصلی شهرداری ها می باشد تا بتوانند مدیریت شهری خود را بهبود ببخشند. در مقاله ی زیر به صورت کامل با جزئیات این عوارض آشنا می شویم و انواع آن را بررسی می نماییم.

 

انواع عوارض شهرداری

در ابتدا باید عنوان شود که برای انجام چه کارهایی، باید عوارض شهرداری پرداخت شود. در موارد زیر، عوارض شهرداری ابتدا باید پرداخت شود تا کار انجام شود:

1- فروش ملک

2- دریافت مجوز برای ساخت و ساز

 

حال که با شرایط پرداخت عوارض آشنا شده اید، انواع عوارض شهرداری را عنوان می نماییم:

1- عوارض نوسازی و عمران شهری

2- عوارض خدمات پسماند

3- عوارض کسب و پیشه

مورد آخر عوارض ها یعنی عوارض کسب و پیشه فقط از مراکزی و واحد های غیر مسکونی، گرفته می شود. همچنین تا سالیان اخر، عوارضی تحت عنوان عوارض تابلوهای اصناف نیز وجود داشت که شهرداری از صاحبان مغازه ها، اخذ می کرد که توسط هیئت عمومی دیوان عدالت اداری حذف شد.

عوارض، شامل پرداختی هایی می باشد که به شهرداری در مدیریت شهری کمک می نمایدعوارض، شامل پرداختی هایی می باشد که به شهرداری در مدیریت شهری کمک می نماید

 

نظر قانون درباره ی انواع عوارض

1- عوارض نوسازی و عمران شهری شامل تمام اراضی، ساختمان ها و مستحدثات درون محدوده ی شهری می باشد. این عوارض هرساله در فروردین ماه به حساب مالکان این املاک، ثبت شده و تا پایان سال باید آن را واریز نمایند. اگر مالکان این عوارض را در مهلت مقرر پرداخت نمایند، از تخفیف 10% که عنوان تخفیف خوش حسابی برای آن در نظر گرفته شده است، بهره مند می شوند ولی درصورتی که در مهلت مقرر نسبت به پرداخت آن کم کاری نمایند، مشمول جریمه ی 9% می شوند.

2- عوارضش خدمات مدیریت پسماند نیز همانطور که از اسمش پیداست، متعلق به خدماتی است که شهرداری درباره ی زباله های تولید شده توسط شهروندان، ارائه می دهد. در طول روز همواره مقداری زیادی زباله توسط هر خانواده ای تولید می شود که شهرداری موظف است آن ها را جمع آوری نموده و آن هارا مدیریت نماید. به همین دلیل عوارضی به نام مدیریت پسماند از شهروندان دریافت می کند.

3- مورد سوم از عوارض شهرداری تحت عنوان عوارض کسب و پیشه می باشد. این عوارض برای انواع واحد های صنفی می باشد که در رشته های مختلف مشغول به فعالیت می باشند. بر اساس این عوارض، هر کسب و پیشه ای بنا بر عوامل مختلف مانند ارزش منطقه، مساحت و ابعاد و قیمت پایه، باید عوارضی را به شهرداری، پرداخت نمایند.

 

چه افرادی باید عوارض شهری ساختمان را پرداخت نمایند؟

عوارض شهری ساختمان یکی از مسائلی است که ذهن افراد را به خود مشغول کرده است. اینکه این عوارض را مستاجر یا موجر باید پرداخت نماید، دغدغه ای است که قانون به خوبی به آن پاسخ داده است:

1- در مورد عوارض شهرداری مربوط به مدیریت پسماند، پرداخت آن به عهده ی شخصی می باشد که در حال سکونت و استفاده از ملک می باشد؛ به عبارت دیگر اگر خانه ای تحت اجاره باشد، مستاجر باید عوارض مدیریت پسماند را پرداخت نماید.

2- درباره ی عوارض شهرداری مربوط به نوسازی و عمران شهری، تحت هر شرایطی به عهده ی مالک خانه می باشد؛ یعنی تحت هر شرایط مالک باید آن را پرداخت نماید مگر اینکه در توافق نامه ی اجاره قید شود که مستاجر به عنوان بخشی از اجاره، نسبت به پرداخت آن اقدام نماید.

3- نوع سوم عوارض شهرداری نیز که عنوان کسب و پیشه واحد های کسبی می باشد، به عهده ی صاحب پروانه یا کسی است که اجاره نامه به نام او تنظیم شده است. به عبارت دیگر اگر شخصی واحد تجاری خود را به شخصی اجاره داده باشد، شخص مستاجر باید این عوارض را پرداخت نماید. نکته ی مهمی که در این زمینه باید رعایت شود، میزان عوارضی است که مرتبط با عوامل خاصی، تقسیم بندی می شود. بنابراین اگر در قبضی که عوارض بر روی آن تشریح شده است، تطابقی وجود نداشته باشد، حتما برای اصلاح آن به شهرداری منطقه ی خود بروید و نسبت به اصلاح آن با مدارک موجود اقدام نمایید.

 

نحوه ی پرداخت قبض عوارض شهرداری

قبض عوارض شهرداری معمولا در ماه های پایانی سال صادر می شود و برای مالکان ملک ارسال می گردد. ممکن است این قبض بنا به هر شرایطی به دست شما نرسد. در این صورت می توانید با مراجعه به اینترنت، آن را مشاهده نموده و نسبت به پرداخت آن، اقدام نمایید. در زیر، روش های پرداخت عوارض شهرداری، شرح داده شده است:

  1. پرداخت به صورت حضوری و با مراجعه به بانک ها یا دستگاه های ATM
  2. پرداخت به صورت غیر حضوری و از طریق موبایل بانک ها یا اپلیکیشن ها
  3. پرداخت به صورت سامانه ی تلفنی و از طریق شماره گیری با شماره ی 137
  4. پرداخت به صورت حضوری و رفتن به دفاتر خدمات الکترونیک شهر

 

دریافت فیش عوارض شهرداری به صورت الکترونیکی

اگر تحت هر شرایطی نتوانسته اید قبض عوارض شهرداری را مشاهده نمایید، می توانید به آدرس Tax.tehran.ir مراجعه نموده و نسبت به مشاهده ی قبض خود، اقدام نمایید. هنگامی که به این سایت مراجعه نمودید، باید شماره شناسایی ملک خود را که شامل شماره ی ردیف، ملک و بلوک می باشد را وارد نمایید. این شماره ی شناسایی یک شماره ی 15 رقمی می باشد. اگر این شماره را داشته باشید، می توانید به راحتی نسبت به دریافت این قبض اقدام نمایید اما در صورتی که این شماره را نداشته باشید، می توانید با ارائه ی اسناد ملکی خود به دفاتر خدمات الکترونیکی، عوارض مربوط به خود را مشاهده نمایید.

پرداخت به موقع عوارض، باعث دریافت تخفیف خوش حسابی می شودپرداخت به موقع عوارض، باعث دریافت تخفیف خوش حسابی می شود

 

پرداخت عوارض شهرداری به صورت قسطی

یکی دیگر از خدمات ارائه شده توسط شهرداری، امکان پرداخت عوارض به صورت قسطی می باشد. برای دریافت این امکان، لازم است به سایت Tax.tehran.ir وارد شوید و پس از طی کردن مراحل اولیه، با کلیک روی گزینه ی مورد نظر، نسبت به دریافت قسطی عوارض، اقدام نمایید. لازم به ذکر است که این عوارض از یک تا پنج قسط تقسیم می شود که دارای فیش های جداگانه می باشد که با دریافت آن ها، می توانید قسط هر کدام را به صورت مجزا پرداخت نمایید.

 

مقالات پیشنهادی " نگین نور" :

وام مسکن زوجین و شرایط و مدارک لازم برای دریافت

همه چیز در مورد کد رهگیری املاک

چرا بعضی افراد رهن و اجاره را انتخاب می کنند؟

وضعیت معماری امروز ویلاها در شمال چه تغییراتی داشته است

چگونگی خرید ویلا با وام بانکی و روش های آن

جدید ترین شرایط دریافت وام بانکی برای ساخت ویلا در شمال