رکود چیست؟

رکود به شرایطی گفته می‌شود که در آن فعالیت‌های اقتصادی جامعه برای مدت‌ زمان بیشتر از چند ماه با افت زیادی روبرو می‌شود. از دوره رکود، به عنوان دوره کسادی و بحران نیز یاد می شود. این دوره در مقابل دوره رونق قرار دارد. در این دوره حجم تولید و تجارت کاهش می یابد، به خصوص در مورد کالاهای بادوام، به طوری که در مورد بعضی از آن‌ها معمولاً حجم تولید به کم‌تر از حجم مصرف نیز می‌رسد. عدم اشتغال در دوره رکود به پایین آمدن قیمت مزرعه‌ها و کارایی بالای نیروی کار منجر می شود. نرخ بهره پایین می‌آید مگر در مواردی که ریسک بالا باشد. سایر هزینه‌ها گرایش به کاهش داشته و هماهنگ با قیمت فروش خواهد بود.

درنظر اول عبارت است از پیدا شدن «اضافه تولید» یعنی پرشدن بازار از کالاهایی که مشتریِ ندارد. وقتی در بازار مشتری نباشد و کالاها فروش نرود طبعاً تولید کالاها نیز کاهش یافته و متوقف می‌شود و به دنبال آن تعطیلی کارخانه‌ها و بیکاری وسیع و میلیونی کارگران پیش می‌آید که به نوبه خود فروش کالاها را باز هم دشوارتر کرده و بر عمق بحران می‌افزاید سیستم اعتباری سرمایه‌داری از کار بازمی‌ماند، بدهکاران توان پرداخت بدهی خود را در سر موعد از دست می‌دهند. بهای سهام شرکت‌ها در بازار تنزل می‌کند، موسسات سرمایه‌داری یکی پس از دیگری ورشکست می‌شوند.

بنا به تعریف رکود اقتصادی در چارچوب چرخه اقتصادی، دوره‌ای را گویند که اقتصاد حالت انقباضی به خود می‌گیرد و کوچک می‌شود. به عبارت دیگر رشد اقتصادی در این دوره منفی است. این مدت معمولاً دو دوره ۳ ماهه پی در پی تعریف می‌شود. تعریف کلی تری که از رکود اقتصادی ارائه می‌شود عبارت است از پایین آمدن قابل توجه فعالیت‌ها در کل اقتصاد که حداقل چند ماه به طول انجامد.

اثرات رکود اقتصادی معمولاً به حدی است که در بخش‌های مختلف اقتصاد از قبیل رشد تولید ناخالص داخلی، اشتغال، درآمدهای واقعی، تولید صنعتی و قیمت‌های عمده و خرده فروشی قابل مشاهده است. رکود اقتصادی به علت پایین آمدن تقاضا به وجود می‌آید.

 رکود

بیشتر بخوانید: اهمیت وجود اعتماد بین دفاتر املاک و خریدار ویلا در شمال

 

 رکود قیمت بازار ویلا در شمال چیست؟

زمانی که در بازار املاک و مستغلات نوسانات قیمت زیاد شده و قیمت امروز با قیمت چند روز قبل یا بعد از خود متفاوت می شود، رکود قیمتی بازار معاملات املاک گفته می شود. در نتیجه عدم ثبات در قیمت نشان از شروع دوره رکود را می دهد. معمولا در این زمان اکثر مردم در نگرانی، بر سر دوراهی به سر می برند. و تمام دغدغه های و فکرشان در مورد مسکن و بازارهای مالی است. این را بدانید که سرمایه گذاران کوتاه مدت بسیار باتجربه هستند و می دانند چه زمانی وارد مسکن شوند و چه زمانی از آن خارج شوند. آنها توجه زیادی به رونق و رکود بازار املاک نمی کنند! و همیشه سود خوبی نصیب آنها می شود. این افراد هوش مالی بالایی دارند و از مهارت های تصمیم گیری و فروش بالایی برخوردار هستند. تحت تاثیر جو و جامعه قرار نمی گیرند، و احساساتشان را کنترل می کنند. باید بدانید که، هم در دوره رونق بازار املاک و هم در  دوره رکود بازار املاک شرایط پیچیده می باشد. باید نسبت به هر دوره تصمیم درست و منطقی گرفت.

 

رکود فروش ویلا در شمال چیست؟

در این اوضاع نوسان قیمتی یا همان دوره رکود قیمتی، که ثباتی برای آن وجود ندارد . و معلوم نیست در آینده چه اتفاقای برای بازار معاملاتی ویلا و زمین در شمال خواهد افتاد. اکثر مالکان زمین و ویلا در شمال، حاضر به فروش ملکشان نیستند. در چنین حالتی مشتری به فراوانی یافت می شود، اما عرضه ویلا کم است یا ویلا با قیمتی بیشتر از آنچه که می ارزد به فروش گذاشته می شود. زیرا ممکن است فروشنده این ویلایی که الان قیمت آن 1 میلیارد تومان است؛ شرایط به گونه ای شود که همان ویلا را بتواند ماه بعدی با ارزش بیشتر به قیمت 1 میلیارد و 500 بفروشد!

 فروش

بیشتر بخوانید: افزایش نرخ فروش ویلا ها در شمال راهی برای جبران رشد قیمت کاشی و سرامیک

 

بهترین زمان برای ویلا به قیمت مناسب در شمال

در دوران رکود و اواخر آن و اوایل دوران رونق، بهترین زمان برای سرمایه گذاری و خرید ویلا با قیمت مناسب در بازار معاملاتی خرید ویلا در شمال است. زیرا در این دوران قیمت ها ثابت است. به دلیل اینکه دوران رکود هست، بازار دست مشتری است و فروشنده ها دنبال مشتری هستند. پس انعطاف پذیری بیشتری برای فروش ویلای خود در مقابل خریدار نشان می دهند.

معمولا رکود بازار ویلا در شمال، در فصل پاییز و زمستان بوجود می آید. در این دوران می توانید چندین ملک را ببینید و هر کدام از فروشنده ها متناسب با شرایط خودشان پیشنهاد تسویه را به شما می دهند یا با شرایط نحوه خرید شما کنار می آیند. با توجه به اینکه قیمت ها ثابت است و بالا و پایین قیمت وجود ندارد می توانید با فرصت و زمان زیاد تحقیقات و بررسی های لازم را انجام دهید. در این دوران وجود فروشندگان پول لازم و بهره بردن از شرایط آنها می تواند برای ما مفید باشد.

رکود

بیشتر بخوانید: شیوع کرونا چه تاثیری بر اقتصاد و مسکن گذاشته است؟

 

همانطور که می‌دانید در فصل پاییز، مدارس باز هستند، بنابراین به طور معمول، خانواده‌ها کمتر می‌توانند برای خرید ویلا در مازندران، به شمال سفر کنند. همچنین در فصل پاییز، قیمت ویلاها به شدت افت پیدا می‌کند؛ چرا که میزان تقاضای تعداد مشتریان خرید ویلا، کمتر است.

تغییرات قیمت خرید و فروش املاک در شمال در فصل پاییز و میزان مشارکت پذیری در این حوزه، کاهش پیدا می‌کند.

خرید ویلا در شمال در فصل پاییز برای افرادیکه قصد دارند از وام خرید املاک یا خرید اقساطی ویلا استفاده کنند، بهترین زمان است. معمولاً شرایط اعطای وام خرید ملک در بازه‌های مختلف، متفاوت است؛ که البته فصل پاییز، بهترین زمان برای این کار گزارش شده است.

همچنین تنها دلیلی که موجب می‌شود مشتریان برای خرید ویلا در فصل زمستان اقدام کنند، هزینه‌های ارزانتر است. از نظر درصد می‌توان گفت حدود ۹ درصد، قیمت خرید ویلا در شمال در فصل زمستان در مقایسه با فصل تابستان، کمتر است. البته این هزینه‌ها با توجه به نوسانات قیمت در هر کشور، فرق می‌کند. این تفاوت اندک می‌تواند برای مشتری خرید ویلا موجب صرفه‌جویی در چند صد میلیون تومان شود.

برای آن دسته از فروشندگانی که ملکی را برای فروش دارند، امکان نقل مکان به مناطق مختلف در فصل زمستان راحت‌تر است. چرا که ازدحام جاده‌ای کمتر است؛ اما به دلیل قیمت ارزانتر املاک، ممکن است فروش خوبی نداشته باشد.

خرید ویلا در شمال در فصل زمستان، بیشتر برای خانواده‌هایی توصیه می‌شود که نیاز فوری به نقل مکان به یک منطقه جدید را دارند؛ بنابراین یک ویلا در شمال انتخاب کرده و فوراً اسباب کشی می‌کنند. از طرف دیگر، خرید ویلا در پایان سال می‌تواند هزینه‌های جانبی یک سال را برای خانواده‌ها کاهش دهد.

همچنین به دلیل ازدحام کمتر در بازار خرید و فروش ویلا در مازندران در فصل زمستان، مشاوران املاک، بیشتر فرصت دارند تا مشتریان را راهنمایی کنند و حتی به همراه آن‌ها به ویلاها مراجعه نمایند و جزئیات را برای آن‌ها توضیح دهند.

 رکود

بیشتر بخوانید: آیا می دانید خرید سهام بهتر است یا خرید ملک؟