حرفه مشاور املاک چیست؟

مشاوره‌ علمی است که با سنجیدن جوانب مختلف یک موضوع در ارتباط است. افراد ممکن است در موضوعات مختلف آگاهی کافی نداشته باشند و یا نتوانند بر اساس اطلاعات موجود به درستی تصمیم بگیرند. به همین دلیل به یک شخص به عنوان مشاور مراجعه می‌کنند و از او می‌خواهند که آن‌ها را در تصمیم‌گیری یاری دهد.

مشاور املاک نیز شخصی است که به افراد متقاضی خرید خانه یا فروش ملک خدمات ارائه می‌دهد. البته وظایف مشاور املاک تنها به دادن مشاوره و راهنمایی محدود نمی‌شود؛ بلکه علاوه بر این کار باید زمینه‌های انجام یک معامله را به بهترین وجه ممکن به وجود آورد. از آنجا که معاملات ملکی با قوانین حقوقی ارتباط دارند، یک مشاور املاک علاوه بر وظایف مشاوره باید به قوانین حقوقی مسلط باشد و بتواند آن‌ها را در معاملات مختلف به کار گیرد.

مشاور املاک

بیشتر بخوانید: ویژگی‌های کلیدی یک مشاور املاک خوب و موفّق

 

وجود اصل اعتماد در مشاور املاک

اعتماد یک اصل حتمی و قطعی در بازار  داد و ستد است. در بازار قدیم،  اعتماد  یک عامل مهم در خرید و فروش به شمار می رفت و خریداران به سراغ کسانی می رفتند که به او اعتماد داشتند. وجود این اصل در بازار جدید، با توجه به هیاهوهای شهری؛ بیشتر احساس می شود .

در بازار قدیم به دلیل  حجم  کوچک بازارها  و  عدم پراکندگی افراد در معاملات، ایجاد و برقراری اصل اعتماد به دشواری دنیای مدرن نبود. اما در عصر جدید  به دلیل پراکندگی جغرافیای کار  و حضور افراد در شهر های مختلف  نوعی بیگانگی میان افراد حاکم است. این خصوصیت در کلان شهرهایی مانند تهران به مراتب بیشتر است .

مسکن کالای گرانی در بازار است.  بنابراین یکی از عواملی که می تواند در این بازار به عنوان یک اصل حتمی تلقی شود اعتماد است. تا زمانی که میان خریدار و فروشنده، اعتماد برقرار نشود،  خرید و فروشی صورت نمی گیرد. از این رو مشتری قبل از هر اقدامی در ذهن خود به دنبال  نشانه های اعتماد و اعتمادسازی است و اگر  مشاور املاک نتواند  این نشانه ها را  در بنگاه  املاک به درستی به خریدار نشان دهد طبعا  میل و اراده خریدار برای خریدن مسکن کمرنگ می شود.

 مسکن از جمله کالاهایی است که خریدار در یک بازه زمانی نسبتا بلند مدت  اقدام به خرید آن می کند. بنابراین میزان اعتمادی که باید در این بازار برقرار شود به مراتب بیشتر از اعتمادی است،  که در بازار کالاهای ارزان قیمت مانند  لوازم خانگی برقرار می شود .

مشاور املاک تا زمانی که نتواند حس اعتماد  را در درون مشتری برانگیزاند و او را نسبت به خود معتمد کند نمی تواند کالایی مانند مسکن را به او بفروشد. با توجه به این که هر از گاه در اطراف و اکناف شنیده می شود که  برخی از افراد  سودجو در  معاملات مسکن  کلاهبرداری کرده اند و فرضا یک ملک را به چند نفر فروخته اند  خریدار  همواره به همه با شک و تردید نگاه می کند.

مشاور املاک

بیشتر بخوانید: رایج‌ترین تکنیک‌های کاری برای مشاوران املاک

 

نکات لازم برای ایجاد اعتمادسازی بین خریدار و مشاور املاک:

  •  دروغ  ممنوع: مشاور املاک حق ندارد دروغ بگوید حتی اگر این دروغ مصلحت آمیز باشد.  دروغ مقدمه بزرگی برای بی اعتمادی است. زمانی که خریدار احساس کند شما در بیان و گفتار خود صادق نیستید  از شما موج منفی می گیرد و این موج  زمینه را برای بی اعتمادی کامل فراهم می کند.

 

  • احراز سند: تا زمانی که مشاوراملاک  سند  ملک مورد معامله را ندیده است نباید  برای فروش آن ملک اقدام کند. تکیه بر اقوال شفاهی امکان  دارد شما را  نزد خریدار بی اعتماد کند. شاید ملک مورد معامله متعلق به دو یا چند نفر باشد. مشاور باید با همه مالکان صحبت کند  تا  اطمینان کسب کند که همه آنها حاضر به فروش هستند.

 

  • رویت ملک: برخی از مشاوران املاک  می خواهند ندیده معامله کنند. مشاور زمانی که ملک مورد معامله را ندیده باشد حرف های ضد و نقیض می زند. امکان  دارد برای جلب نظر خریدار چیزی را بیان کند که  اصلا وجود ندارد و همین باعث بی اعتمادی خریدار به او  شود.

 

  • عدم معارض و بدهی:  اگر از ملک مورد معامله اطلاعات کافی در دست نیست، مشاور وظیفه دارد در وهله اول از فروشنده سوالات خود را مطرح کند و سپس به خریدار اطلاعات را منتقل کند و سپس  در صورت موافقت  قبل از عقد قرارداد کلیه استعلامات شهرداری، دارایی، ثبت و اسناد را مستند به او تحویل دهد.

مشاور املا

بیشتر بخوانید: نحوه دریافت کد رهگیری املاک و شناسه یکتای ملک در سال1399

 

  • مبایعه نامه رسمی: برخی از مشاوران املاک به  دلایل مختلف دوست ندارند معاملات را در مبایعه نامه های رسمی  ثبت کنند . همین عامل می تواند موجب  بی اعتمادی خریدار شود و او  به مشاور املاک  شک کند. خریدار در قبال این خرید میلیون ها تومان پول می دهد بنابراین باید همه چیز مستند و قانونی باشد.

 

  • فرصت فکر کردن: یکی از عواملی که باعث بی اعتمادی خریدار می شود عجله در فروش است. اگر خریدار مایل به خرید ملک مورد نظر باشد او با تامل و مشورت با دیگران  ملک را می خرد بنابراین سعی نشود با شتاب و عجله خریدار را به پای میز قرارداد و مبایعه نامه کشاند. قبل از این که خریدار تقاضای فرصت کند مشاور به او پیشنهاد دهد  که لازم است بیشتر فکر کند و با دیگران مشورت کند. همین جمله می تواند آغازی برای ایجاد یک اعتماد بزرگ شود.

 

  • نصب پروانه و مجوز فعالیت:  خریدار از بدو ورود به بنگاه  چشم و گوش او به دنبال همه چیز است تا نشانه های اعتماد را بیابد.  داشتن مجوز رسمی از اتحادیه املاک می تواند یک نشانه اعتماد باشد. اگر مشاور املاک بدون مجوز فعالیت می کند خریدار به او اعتماد نخواهد کرد پس  مجوز فعالیت در جایی نصب شود که مشتری به راحتی آن را بببیند.

 

  • کد رهگیری:  در سال های اخیر برای جلوگیری از کلاهبرداری و عدم امکان فروش یک واحد مسکونی   به چند نفر ، کد رهگیری صادر می شود. مشاور املاک  باید  برای هر عقد قرارداد فروشی کد رهگیری ملک مورد نظر را بگیرد تا خریدار با خیالی آسوده تر مبایعه نامه را امضا کند.

مشاور املاک

 

بیشتر بخوانید: افزایش نرخ فروش ویلا ها در شمال راهی برای جبران رشد قیمت کاشی و سرامیک


 

اعتماد  در بازار امروز هم چنان یک اصل تلقی می شود و تا زمانی که میان خریدار با  فروشنده و مشاور املاک اعتماد کامل برقرار نشود، خریدار  پای میز معامله  نخواهد آمد. مشاور املاک وظیفه دارد اعتماد خریدار را نسبت به خود و فروشنده  به دست آورد .

 اگر به دنبال یک مشاور املاک مورد اعتماد برای انجام معامله امن جهت خرید ویلا یا زمین در شمال هستید. پیشنهاد ما به شما انتخاب گروه مشاورین املاک نگین نور می باشد. مشاورین نگین نور ها با 17 سال خدمت و تجربه در زمینه املاک شمال، آماده اراده خدمت با مشاوره رایگان به شما مقاضیان محترم می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به بخش تماس با ما مراجعه نمائید.