مواردی مانند دارا بودن آب و برق و … را از امکانات پایه می دانند. زیرا هر ویلایی با ساده ترین امکانات نیز باید دارای آب , برق و گاز باشد. به این خاطر موجب آسایش ساکنین می شود. اگر ویلایی را یافتید که فاقد این موارد بود هر چند زیبا و چشم نواز باید به کلی آن را فراموش کنید! البته ناگفته نماند، که اغلب ویلاهای جنگلی به این دلیل که در دل جنگل ساخته شده اند، فاقد این امکانات هستند. و بسیاری از افرادی که این نوع از ویلاها را برای سکونت انتخاب می کنند، مجبور به استفاده از آب چاه هستند. اگر شما هم به ویلاهای جنگلی علاقه مند هستید و می خواهید که آن ها را برای سکونت برگزینید باید موارد بهداشتی را در این خصوص رعایت فرمایید.
این مواردی که گفته شد امکانات اساسی یه ساختمان مسکونی به ویژه ویلا می باشد. اما باید توجه داشت کیفیت ساخت ویلا در شمال، باتوجه به شرایط آب و هوایی ( رطوت بالا و باران های همیشگی) بسیار حائز اهمیت است. بعد از اینکه فاکتورهایی را که شامل امکانات پایه است، بررسی کردید و به نتیجه مثبتی رسیدید باید به سراغ بررسی میزان استحکام بنا بروید. بهترین ویلا، ویلایی است که با مرغوب ترین مصالح ساخته شده و از زیبایی قابل قبولی برخوردار است.
بیشتر بخوانید: خرید ویلا در شمال با کدام نوع سقف بهتر است؟
استحکام ساختمان به چه معناست؟
قبل از آن که بخواهیم درباره ضرورت استحکام ساختمانها به ویژه ویلا در شمال کشور صحبت کنیم باید ببینیم که تعریف درست از استحکام ساختمان کدام است یا به عبارت دیگر وقتی از استحکام ویلا صحبت میکنیم دقیقاً منظورمان چیست؟شاید تصوری که بسیاری از ما از مقوله استحکام ویلا داریم، در همان استحکام اسکلت بندی ویلا خلاصه شود. اگر چه استحکام اسکلتها بخش مهمی از استحکام یک ساختمان ویلایی را به خود اختصاص میدهد، اما باید گفت که معنای استحکام درباره ساختمان معنای بسیار گستردهتری دارد.
استحکام ویلا به معنای آن است که یک سازه ویلایی تا چه اندازه میتواند در برابر نیروهای مختلفی که به آن وارد میشود، از خود مقاومت نشان داده و آسیب نبیند. اصلیترین عاملی که میتواند به ساختمانها آسیب بزند، زلزله است که با لرزاندن تمام ساختمان میتواند همه چیز را درهم بریزد. در عین حال عوامل دیگری مانند سیل، آتش سوزی و حتی طوفانهای شدید هم میتوانند استحکام ساختمان را تهدید کرده و آن را خراب کنند. به همین خاطر گاه برای استحکام ساختمان گاه از عبارت «مقاوم سازی» نیز استفاده میشود که منظور از آن، مقاوم ساختن ساختمان در برابر کلیه عوامل تهدید کننده است.
در حال حاضر قوانین زیادی به تصویب نهادهای نظارت کننده رسیدهاند که اعمال آنها در کلیه پروژههای ساختوساز الزامی است. اگر چه این قوانین تا حد زیادی توانستهاند خطرات ناشی از تخریب ساختمانها را از بین ببرند، اما هنوز هم برخی کارفرمایان و مهندسان به دلایل مختلف، قانون را دور میزنند و یا استانداردها را آن طور که باید، رعایت نمیکنند.
مقوله استحکام ساختمان دو جنبه دارد؛ یک جنبه از آن ناظر به ساختمانهایی است که هنوز ساخته نشدهاند و باید به صورت اصولی ساخته شوند؛ جنبه دیگر نیز به استحکام ساختمانهایی اشاره دارد که قبلاً ساخته شدهاند و یا بسیار قدیمی هستند و باید مقاوم سازی شوند تا از استحکام لازم برای مقابله با آسیبهای احتمالی برخوردار شوند. هر کدام از این دو جنبه روشهای خاص خود را دارند که در قوانین اقدامات لازم برای آنها پیش بینی شده است.
بیشتر بخوانید: مراحل گرفتن پروانه ساخت برای ویلا در شمال
بررسی کیفیت ویلای ساخته شده
هیچ گاه ظاهر ویلا ها را نمیتوان معیار خوبی برای اطلاع از استحکام آنها قرار داد. بر این اساس آنچه مهم است، اطلاعات فنی مهندسی اعم از نوع سازه و جنس مصالح است. این نکته به طور خاص در هنگام خرید ویلا باید مورد توجه قرار گیرد و بهتر است قبل از انتخاب، درباره استحکام ویلا اطلاعات کافی را کسب کنید. در این باره نقشههای اجرایی مربوط به زمان ساختوساز میتوانند منبع موثقی برای کسب اطلاع درباره ساختمان ویلایی به کار روند. نکته دیگر توجه به ابعاد ستونها است که باید ضخامت آنها با ابعاد ذکر شده در نقشه فنی یکسان باشد. لازم به ذکر است که در ساختمانهایی با اسکلت فلزی ضخامت گچ روکش ۲ سانتی متر و در ساختمانهای دارای اسکلت بتنی، این ضخامت ۵ سانتی متر است. برخی افراد بیشتر از آن که به استحکام ساختمان اهمیت دهند، به طراحی معماری داخلی اهمیت میدهند؛ بر این اساس معمولاً خانههایی که دارای فضای باز و تعداد ستون کمتری هستند، بیشتر مورد توجه قرار میگیرند؛ اما باید گفت که این معیار درستی برای انتخاب نیست؛ زیرا ستونها استحکام خانه را بیشتر میکنند و اگر خانهای دارای تعداد ستون کمتری باشد، باید اطمینان لازم را از این مسئله که میتواند بار ساختمان را به خوبی تحمل کند، حاصل کنید. برای ساختمانهایی که دارای آسانسور هستند، باید سه ستون در اطراف آسانسور وجود داشته باشد که در غیر این صورت آن ساختمان را نمیتوان ایمن به حساب آورد.
بیشتر بخوانید: ساده ترین روش های فروش ویلا در شمال در کوتاه ترین زمان ممکن
صدور برگه استحکام بنا
نهادهای زیربط برای صدور پایان کار برای ویلاها ، مالک را ملزم به تهیه و ارائه برگه تعهد نظارت با تایید و مهر ناظر میکنند. به این برگه، برگه استحکام بنا گفته میشود. بر اساس این برگه، مهندس اعلام میکند که از ساختمان مورد نظر دیدن کرده و استحکام آن را تایید میکند. با توجه به برگه استحکام بنا، اگر در حین استفاده از ساختمان به خاطر عدم ایستایی آن حادثهای اتفاق بیفتند، مهندس، مسئول آن حادثه خواهد بود. بررسی مدارک و بررسی استحکام ساختمان ویلایی با توجه به مدارک و شواهد موجود که شامل نقشههای وضع موجود است و در صورت نیاز دستور انجام آزمایشهای مربوط صادر و به مالک ابلاغ میگردد. بازدید از محل چاههای موجود در ملک (حوادث بسیاری در این مورد مشاهده شده است.)، محلهای خروج آب باران از ساختمان ویلا، بازدید از پشتبام و کلیه محلهای ساختمان هرگونه شکستگی دیوار، شکستگی سقف، ترک و ریزش باید دقیقا مورد بررسی قرار بگیرد.
پلهها، نردهها، جانپناهها، پنجرهها و دربها حتما باید مورد بازرسی قرار بگیرد. املاک تخلیه باید از لحاظ درب ورودی، نردههای حفاظ، سیم، سیمهای برق، لولههای آب و شیرآلات و لولههای گاز مورد بازرسی قرار بگیرد. سنگهای آبچکان و سنگهای قرنیز پشتبام و سنگهای نما باید مورد بازرسی قرار بگیرد و در صورت مشاهده هرگونه علامت و تغییر رنگ و شل شدن یا افتادگی، مالک را ملزم به رفع موارد نقص کند.
بیشتر بخوانید: شغل های رایج در شمال و بررسی آن ها
مقالات پیشنهادی سایت نگین نور: