انتخاب نوع کفپوش درخور ساختمان
یک پرسش مهمی که ممکن است برای همه سازندگان خانه، خریداران مجتمع های مسکونی و آپارتمان ها، مجتمع های تجاری و غیره به وجود آید، چه نوع کفپوشی درخور ساختمان مورد نظرشان می باشد؟ و انتخاب هرگونه پارکت و سرامیک محاسن و معایبی دارد. اگر برای شما هم این سوال به وجود آمده است و می خواهید از مزایا و معایب هرکدام از آن ها مطلع باشید ادامه مقاله را بخوانید.
انواع کفپوش ها
ابتدا باید ذکر کرد در بازار کفپوش های متنوعی یافت می شود، که عبارتند از:
کفپوش pvc، کفپوش های سه بعدی، کفپوش پارکت، کفپوش سرامیک و غیره.
ویژگی های مثبت پارکت چیست؟
در اینجا منظور از پارکت، پارکت لمینت می باشد که در واقع نوعی از کف پوش است که لایه ای از جنس ملامینه روی آن قرار دارد. برای داشتن کفپوش در محل کار یا منزلتان، ابتدا باید یک لایه محافظ یا فوم بر روی کف ساختمان باشد سپس قطعات پارکت را به صورت پازل طوری ردیف کرد تا شیارهایی که حاوی نر و ماده هستند به هم قفل شوند.
اگر بخواهیم از مزایای اصلی این پارکت بگوییم، می توان به ظاهر بسیار زیبا در عین حال نصب ساده آن اشاره کرد.
از دیگر امتیازات نصب این پارکت، عایق بسیار خوبی در برابر حرارت و صدا می باشد. زیرا جنس این پارکت به طوری طراحی شده است که به علت استفاده ترکیبات چوب فشرده یا HDF ، عایق حرارت بوده و استفاده از فوم به خصوص فومهای عایق صدا در زیر پارکت باعث ایجاد عایق صوتی در کف طبقات ساختمان می شود. به همین خاطر، راه رفتن بر روی پارکت، حس گرما، لطیف بودن و دلنشینی به فرد می دهد.
کفپوش لمینت
معایب پارکت چیست؟
از معایب پارکت در مقایسه با سرامیک، جذب آب، نفوذ رطوبت و کثیفی در بین شیارهای آن است. برای جلوگیری از این معضل، باید مراقبت ها بیشتر شود. یعنی به طور مداوم از خاک، کثیفی و رطوبت تمیز و محافظت شود، همچنین واکس زدن پارکت ها فراموش نشود.
یکی دیگر از معایب پارکت، ایجاد سروصدا در هنگام راه رفتن می باشد که استفاده از فوم سایلنت راه حل مناسبی برای این مشکل است.
و همچنین مقاومت پارکت در مقایسه با سرامیک در برابر خش کمتر است.
ویژگی های مثبت سرامیک چیست؟
سرامیک نیز همانند پارکت نوعی کفپوش می باشد که مواد تشکیل دهنده آن، کانی های خاک رس که شامل لعاب سطحی هموار است. استفاده از سرامیک به عنوان کفپوش تنوع زیادی در طرحها، رنگها و اندازهها موجود است.
از دیگر ویژگی های مثبت سرامیک می توان به تنوع در قیمت و مقاومت بالای آن در برابر: مواد شیمیایی و آب، گرد و خاک و رطوبت، اشتعال، نور خورشید و اشعه های مضر نام برد.
مواد مورد استفاده برای نصب سرامیک، دوغاب سیمان و چسب خمیری مخصوص کف ساختمان است که همین امر سبب نصب آسان سیستم گرمایشی در زیر سرامیک می باشد.
استفاده از سرامیک سبب عدم نفوذ آب، خاک بین شیارها و شستشوی راحت می شود که در مقایسه با پارکت هزینه نگهداری آن هم کمتر است.
معایب سرامیک چیست؟
سرامیک در کنار تمام مزایای خوب، معایبی نیز دارد ازجمله: وجود لغزندگی روی سطح آن، امکان لیز خوردن در هنگام راه رفتن، پرتی زیاد هنگام نصب، شناخت سخت جنس نامرغوب در هنگام خرید، شکنندگی و نصب سخت تر سرامیک در مقایسه با پارکت همه از معایب انتخاب سرامیک می باشد.
و یکی از معایبی که به عنوان تفاوت با پارکت هم می توان در نظرگرفت، عایق نبودن صداست و همانطور که اشاره کردیم عامل ایجاد سر و صدا نیز است و سرامیک نسبت به پارکت سردتر هم می باشد که باعث ایجاد حس نامطلوب در زمستان می شود. که البته باید ذکر کرد اگر سیستم گرمایشی متصل باشد، مشکل سرد بودن سرامیک حل می شود.
پارکت با سرامیک چه فرقی باهم دارند؟
اگر زمانی برای انتخاب کف پوش بین سرامیک و پارکت دچار شک و تردید شده اید. بهتر است دقت کنید برای چه محیطی می خواهید استفاده کنید و انتخاب کدام یک از آن ها برای شما کاربردی تر است؟
برای مثال پارکت زیبایی خاص و منحصر به فرد خود را دارد اما در کنار ویژگی های خوب، به مراقبت بیشتری هم نسبت به سرامیک احتیاج دارد.
یکی دیگر از مواردی که حتما باید در نظر گرفت، میزان تردد و رفت و آمد روی سطح و کفپوشی که قرار است در آن استفاده شود زیرا برای محیط هایی که رفت و آمد زیادی در آن ها انجام می شود به نظافت مداوم احتیاج دارد، بنابراین استفاده از سرامیک انتخاب معقول تری می باشد.
یکی از معیار های اصلی در انتخاب نوع کفپوش، هزینه اولیه و نگهداری از آن می باشد که حتما باید در انتخاب آن دقت و توجه کرد.
در حالت کلی هزینه و نگهداری پارکت نسبت به سرامیک بیشتر است اما نکته ای که لازم است بدانید، اگر به دنبال طراحی فضایی لوکس هستید، سرامیک های طرح سنگ با قیمتهای بالاتر از پارکت و تنوع ظاهری زیاد در بازار موجود است.
کفپوش سرامیکی
مقالات پیشنهادی " نگین نور " :