با سلام خدمت عزیزان و همراهانِ عزیز "نگین نور" امیدوارم حال دلتون خوب باشه و جسم و روحتون در سلامت کامل باشد.
انسانها همواره جذبِ زیبایی می شوند و کمالگرایی در بطن علایق بشر وجود دارد؛ سفر به مناطق جدید و زندگی در مکانهای دیگر؛ امروزه به نیازهای مهم بشر تیدیل شده است تا به واسطه آن به حال خوب برسند؛ متاسفانه فشار زندگی در جامعه و افزایش سطح نیاز و همچین تنوع طلبی؛ همگی دست به دست هم دادند تا تورهای گردشگری؛ کمپ های مسافرت در سالهای اخیر بیش از پیش مورد توجه مردم قرار گیرد.
با ما در این مقاله همراه باشید تا شما را با یکی از مکانهای زیبا و دیدنی در شمال آشنا کنیم.
همانطور که در نقشه بالا مشاهده می کنید امروز قصد داریم تا یک روستای جنگلی در شمال کشور و در شهر آمل را به شما عزیزان و همراهان نگین نور؛ معرفی کنیم؛ روستای تاریخی بوران.
از تهران وارد جاده هراز شده اید با ورود به آمل به کمربندی هراز-هزارسنگر وارد شده و بعد از رسیدن به میدان هزارسنگر؛ حال وارد کمربندی آمل-بابل شود تقریبا 500 متر اول این کمربندی تابلوی زیر را خواهد دید؛ اینجا بوران است.
روستای بوران را یک روستای مذهبی در بین روستاهای شمالی؛ بدلیل قرارگیری امامزاده صالح در این روستا؛ می نامند و مورد تکریم و تعظیم مردم بومی روستا و سایر روستاها می باشد که می تواند به قطب گردشگری مذهبی تبدیل شود ولی کم و کاستی های زیادی هم برای تبدیل شدن این روستا به قطب مذهبی برای گردشگران وجود دارد که با تغییرات مدیریتی امیدواریم بزودی این کاستی ها رفع شود.
روستای بوران در بخش دشت سر شهرستان آمل واقع است حدود 1060 خانوار و قریب به 3900 نفر جمعیت دارد و دارای 23 شهید والامقام که از جمله روستاهای پر ارج و منزلتِ آمل میباشد و شغل اکثریت مردم روستا کشاورزی می باشد.
روستای بوران پتانسل زیادی برای اجرای طرحهای ساخت و ساز در این ناحیه جنگلی دارد و می تواند به قطب گردشگری هم تبدیل شود ولی متاسفانه از این پتانسیل ها در سالهای اخر استفاده نشده و فرصت های توریستی به سایر مناطق شمالی رسیده است.
فاصله روستای بوران تا آمل بسیار کم است و بهمین دلیل اکثر ساکنین این روستا در سالهای اخیر از جاهای مختلف یا دانشجویان می باشند ولی همچنان بافت فرهنگی-بومی منطقه بوران حفظ شده است.
بوران ملقب به دشت سر و در زمان فیروز شاه به همسرش توران بخشیده شد و نام بوران در آن زمان توران بوده است؛ امامزاده ای بنام امامزاده صالح که در روایت گفته شده پسر امام موسی ابن جعفر و از برادران امام رضا(ع) در قسمت مرکزی این قبرستان معروف به بهشت امامزاده صالح دفن شده است. از زمان قدیم بوران مرکز صنعت گری همچون لعاب کاری و ساختن وسایل جنگی نظیر شمشیر، نیزه، خنجر و ... بوده و محصولات کشاورزی نظیر برنج و نارنج کشت میشد. که بعدا محصولاتی نظیر کنف و پنبه و توتون نیز به آنها اضافه گردید. همچنین محل دفن گنجینه های بزرگی میباشد. طوایف معروف این روستا عبارتند از بیل دار (کشاورزان)، سم تراش (یابو داران )و موتنار ( وطن یار) .
- روستای بوران از آبادی هایی به نام موزی بن، سنگ سیا، انجیل کاج ، اودنگ سر،گاوزن کلا،اواس محله (عاباس محله -محل زیست عباسیان) که هریک شامل چند خانوار بود تشکیل شد.
"امیر مکرم بخاطر خدمات در زمان جنگ با روسیه جنوبی هنگامی که از جنگ (در منطقه ترکمن صحرا) بر می گشت ولایت بوران را به پسرش احمد سلطان که در هجده سالگی سلطان شده بود بخشید. و احمد سلطان برای نشان دادن ایل و طایفه خود و همچنین جهت معرفی سربازانی از طرف خود، به منطقه ناندل (از مناطق دلارستاق آمل) رفته و آنها را در بوران گرد هم آورد. که ناندل خود از هفتاد و دو پارچه آبادی تشکیل شده بود و طوایفی در آن زمان در آن ییلاق و قشلاق میکردند که طایفه بیلدار ساکن پاشاکلا و طایفه سم تراش ساکن ناندل بودند را همگی به بوران آورده است، و سکنی داد. همچنین بزرگانی مانند محمدسلطان معروف به مذنب از نوادگان جونی سلطان که قبر وی در داخل تکیه بوران قرار گرفته در این روستا می زیسته و دیوان شعری شامل اشعار مذهبی به نام گنجور عشق از وی به یادگار مانده است"
اگر قصد سرمایه گذاری در شمال را دارید منطقه دشت سر بخصوص روستای بوران، از جمله روستاهای آمل با پتانسیل بالا برای خرید زمین یا خرید ویلا در شمال می باشد که شما چه برای سرمایه گذاری بلند مدت و حتی کوتاه مدت می توانید روی این منطقه زیبا با مشاوره حرفه ای از تیم " نگین نور" اقدام نمایید؛ کافیست کلیک نمایید.
مقالات پیشنهادی تیم محتوایی " نگین نور" :