یکی از روستاهای کوچک با آب و هوای بی نظیر و نزدیک به ساحل محمودآباد روستای افراتخت می باشد که مربوط به بخش سرخرود از شهرستان محمودآباد است؛ روستای افراتخت تقریبا از جمله روستاهای بکر شمالی می باشد و مستعد برای سرمایه گذاری و خرید زمین یا ویلا در لوکیشینی بی نظیر است؛ قبل اینکه به ادامه مقاله بپردازیم باید بدانید که 3 روستا در مازندران داریم که " افراتخت" نام دارند.
روستاهای "افراتخت" در مازندران:
1) روستای افراتخت محمودآباد
که در این مقاله به افراتخت محمودآباد خواهیم پرداخت
2) روستای افراتخت بابلسر
3) روستای افراتخت قائم شهر
افراتخت محمودآباد کجاست؟
افراتخت محمودآباد همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم از روستاهای بسیار کوچک محمودآباد می باشد که با کلیک روی نقشه بالا می توانید به این روستا دسترسی پیدا کنید؛ ین روستا در دهستان هرازپی شمالی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز ایران در سال ۱۳۸6، جمعیت روستا 172 نفر (45خانوار) بودهاست،
از روستاهای اطراف آن می توان به روستاهای فرامده؛ اورطه دشت؛ بائوده سفلی؛ زنگی کلا؛ ناصرآباد؛ رودبار؛ ولم علیا؛ کنس مرز؛ وازیک اشاره کرد.
یکی از نمادهای اصلی یا بهتر است بگوییم سنت دیرینه در روستای افراتخت محمودآباد؛ سنت نخل گردانی است که از روستاهای اطراف و همچنین از شهرهای مختلف علاقهمندان و شیفتگان به حضرت امام حسین (ع) و اباالفضل العباس (ع) و خاندان آلالله برای عرض ارادت به ساحت مقدس اهل بیت(ع) همه ساله به این روستای زیبا جذب کرده و طبق رسوم روستا هر سال در روز تاسوعا در خانه یکی از اهالی روستای ناهار تاسوعا برپا و پذیرایی می شود.
بافت اصلی این روستا سنتی و از جمله روستاهای قدیمی می باشد که آداب و رسوم خاصی در آن اجرا می شود و از جمله روستاهای جنگلی در شمال به حساب میاید؛ لازم به ذکر است که این روستا فاصله بسیار کمی با هر محمودآباد و ساحل آن دارد که میتوان افراتخت محمودآباد را جز روستاهای ساحلی نیز در نظر گرفت.
"نگین نور" افراتخت را از نظر سرمایه گذاری برای خرید زمین در شمال و خرید ویلا در شمال؛ در منطقه ای بومی نشین و خلوت را بشما پیشنهاد می کنیم.
بهترین نقاطِ روستای افراتخت کجاست؟
از شهرهای ساحلی و زیبای مازندران می توان شهر سرخ رود را نام برد که مرکز بخش سرخرود؛ شهرستان محمودآباد می باشد که از شهرهای ساحلیِ پرطرفدارِ شمال کشور است که در حوزه خرید و فروش ویلا و ملک مورد توجه سرمایه گذاران میباشد و گویش اهالی این شهرستان؛ مازندرانی می باشد.
آیا می دانستید پیشینه تاریخی سرخرود به 4 هزار سال پیش برمی گردد؟ یعنی عصر آهن!!
اما چرا نامِ " سرخ رود"
از دو طریق می توان دلیل انتخاب این نام را در نظر گرفت:
- در نتیجه بریدن سر 4000 نفر در یک روز بوده و خون جاری شده تمام رودخانه را در بر گرفت و رودخانه به رنگ سرخ درآمد، از آن به بعد این منطقه به سرخ رود شهرت یافت.
- نام سرخ رود برگرفته از رودخانه هراز است که از دماوند سرچشمه میگیرد و به علت گلآلود بودن و وجود رنگ سرخ خاک مخلوط با رودخانه هراز به این نام شهرت یافته است.
سرخ رود غربا به محمودآباد، شرقا به فریدونکنار، شمالا به دریاچه خزر و جنوبا به شهرستان آمل ختم می شود. 540 هکتار؛ مساحت سرخ رود است و در حدود 9 کیلومتر از غرب تا خانه دریا به محمودآباد و حدود 4 کیلومتر از شرق تا روستای حسین آباد به فریدونکنار متصل و در مجموع حدود 13 کیلومتر نوار ساحلی را به خود اختصاص داده است.
تقریبا هیچ شهر شمالی رو ندیدیم که در قسمت ساحلی خود حریم قانونی 60 متر رعایت شود ولی در سرخرود این حریم بطور کامل رعایت شده و این موضوع زیبایی خاصی به ساحل دریای سرخرود بخشیده است و به نوعی آن را از سایر شهرهای شمالی متمایز نموده و یک ساحل باز و عمومی برای همه محیا شده است.
بخش زیبای سرخرود نزدیک به 40 روستا یا آبادی را شامل می شود و در این میان روستاهایی چون دریا سر- بیشه کلا- معلم کلا- حاجی کلا- ملا کلا- چاکسر- علوی کلا- اسلام محله- زنگی کلا- شاهکلا- درویش آباد- افرا سرا- عبدالاه آباد اشاره داشت، فعالیت اصلی اهالی روستای سرخرود همگی در زمینه کشاورزی، دامداری، ماهیگیری، ساخت و ساز ویلا؛ می باشد.
تقریبا می تواند بخش سرخرود را یک بخش لاکچری نشین عنوان کرد زیرا در سالهای اخیر افردا زیادی از جای جای مختلف کشور برای سکونت و سرمایه گذاری در این شهر ساحلی ورود کردند که برج های زیادی را در نوار ساحلی این شهر زیبا قابل مشاهده است.
روستای افراتخت به شهر سرخرود نزدیک تر است تا شهر محمودآباد ولی افراتخت را از جمله روستاهای محمودآباد که خود شهری از بخش سرخ رود می باشد قلمداد نمودند.
مقالات پیشنهادی "نگین نور" برای شناخت بیشتر مناطق شمالی: