همانطور که می دانید در روستاهای شمال کشور اگر زمینی بخرید که آن در بافت و طرح هادی روستا نباشد، قادر به ساخت ویلا در آن نیستید. همچنین اگر ویلایی بخرید که به صورت غیرقانونی در زمینی خارج از بافت و طرح هادی ساخته شود، کلاهبرداری محسوب می شود و جهاد کشاورزی دست به تخریب آن ویلا می زند.

طرح هادی روستایی طرحی است که وضعیت زمین را از لحاظ داخل یا خارج بافت بودن مشخص می­کند. اگر زمین مدنظرتان داخل بافت قرار داشته باشد، یعنی زمین شما درون طرح هادی قرار داشته و شما به راحتی می ­توانید برای ساخت آن مجوزهای لازم را از نهادهای مربوطه بگیرید و با خیال راحت به ساخت و ساز بپردازید. زیرا فقط زمین­ هایی می­ توانند به طور قانونی تبدیل به ویلا شوند و مجوز ساخت و ساز دریافت نمایند که در محدوده مجاز طرح هادی قرار بگیرند. در واقع طرح هادی برای حفظ محیط زیست و چراغ قرمزی برای افراد سودجو که برای طمع پول حاضرند دست به نابودی اراضی شمال کشور بزنند، می باشد.

 

زمین داخل بافت

بیشتر بخوانید: زمین های پیشنهادی نگین نور به شما خریداران و سرمایه گذاران ملک در شمال

 

 

روش استعلام و تشخیص زمین داخل بافت مسکونی در شمال

 

تنها راه موجود و مطمئن برای استعلام زمین مدنظرتان که داخل بافت مسکونی وجود دارد، مراجعه به بنیاد مسکن شهر و یا دهیاری ها و شهرداری های مربوطه و تهیه نقشه طرح هادی می باشد. همچنین برای خرید زمین های موقوفه ابتدا باید به اداره موقوفه و سپس به شهرداری مراجعه کنید. هر چند که پرس و جو و تحقیق محلی نیز می تواند بافت زمین موردنظر را مشخص سازد، اما بهتر است که حتماً به شورای روستا، دهیاری و در نهایت به شهرداری مراجعه کنید.

 بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، به عنوان اولین نهادی که طرح هادی را به منظور نظم بخشیدن به صنعت ویلا سازی، جلوگیری از هرج و مرج و نیز سازمان دهی و حفظ سیمای شهری مطرح کرد؛ بر این باور بود که با استفاده از این طرح می ­توان از کوچ روستاییان به شهرها جلوگیری و هدایت مناطق روستایی را منسجم ­تر کرد. لذا نقشه ه­ای برای طرح هادی تهیه شد و در محدوده ­ی شهرها در اختیار شهرداری ­ها و در محدوده ­ی روستاها در محدوده­ ی دهیاری ­ها قرار گرفت.

دسترسی به این نقشه برای عموم میسر است و افراد با استفاده از آن می ­توانند از نوع کاربری زمین­ های خود، اینکه مسکونی هستند یا کشاورزی یا تجاری و ... آگاه شوند. ضمن این که با استفاده از این نقشه مشخص می­ شود؛ زمین مذکور قابلیت استفاده در چه زمینه ­هایی را دارد. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که طرح هادی به طور پیوسته مطابق با جدیدترین استانداردهای ملی و جهانی مورد بازنگری، تغییر و تحول قرار می­ گیرد لذا کاملاً به روز و مطابق با نیازهای روز است.

 

زمین داخل بافت

بیشتر بخوانید: خرید زمین در شمال با 150 میلیون پیش توسط نگین نور

 

 

 

نحوه خواندن نقشه طرح هادی

 

 

مناطق مسکونی که در طرح هادی و بافت شهری یا روستایی به رنگ زرد مشخص می‌شوند اطلاق می‌گردد. بافت زرد مسکونی خود بر چند قسم است:

 

  1. بافت مسکونی با تراکم کم که به رنگ زرد روشن در نقشه بافت مشخص است.
  2. بافت مسکونی با تراکم متوسط که به رنگ زرد تیره نمایش داده می‌شود.
  3. بافت مسکونی با تراکم زیاد که به رنگ قهوه‌ای روشن است.
  4. بافت مسکونی ویژه که به رنگ قهوه‌ای تیره در نقشه مشخص می‌شود.

 

نقشه طرح هادی

 

بیشتر بخوانید: خرید زمین در شمال سرمایه شما را چندین برابر می کند

 

پس قبل از اینکه پای معامله خرید زمین بنشینید و آن را نهایی کنید ابتدا سراغ طرح هادی در دهیاری‌ها یا شهرداری‌ها بروید و مطمئن شوید که زمین مورد نظرتان در داخل بافت روستایی است. این نکته هم در خاطر داشته باشید که طرح هادی روستایی غیرقابل تغییر نیست. یعنی شما می‌توانید درخواست تغییر کاربری یک زمین روستایی را هم داشته باشید. براساس توافق انجام شده میان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان امور اراضی، هر گونه تغییر کاربری‌های اراضی داخل طرح‌های ‌هادی روستایی با موافقت سازمان امور اراضی انجام خواهد شد. پس شما برای ارائه چنین درخواستی باید به این سازمان بروید.

 

زمین داخل بافت

بیشتر بخوانید: میخواهم به کمک نگین نور در شمال زمین بخرم، اما چگونه


 

پیشنهاد می شود از لینک های زیر دیدن نمائید:

خرید زمین سنددار

خرید زمین در نور

خرید زمین در شمال

خرید زمین جنگلی