تخمین عمر مفید استحکام و معماری ساختمان ها

طبیعت همواره در طی زمان به شکل طبیعی، سازه‌‌های دست‌ساز بشر را به سمت تغییرات زیاد و تقریبا استهلاک و نابودی سوق می دهد. به همین دلیل ساختمان‌هایی که بنا می‌شوند؛ بنابر نوع ساخت و متریال های بکار گرفته شده و همچنین استانداردهای رعایت شده در ساخت آن‌‌ها، دارای یک عمر مفید خواهند بود.

به طور کلی در اغلب کشورهای توسعه یافته، عمر مفید ساختمان‌‌ها به سبب بالا بودن و رعایت کردن سطح استانداردهای معماری حدود 100 سال است؛ اما در ایران، این عمر مفید از نظر سازمان نظام مهندسی کشور بین 25 تا 40 سال تخمین زده می‌شود و حتی خانه‌هایی که بالای 25 سال عمر دارند، به عنوان یک ملک کلنگی شامل مالیات دارایی املاک نمی‌شوند! پس می توان نتیجه گرفت که خانه‌‌های قدیمی که بیشتر از 25 سال از ساخت آن‌‌ها می‌گذرد، اگر نیاز به تخریب نداشته باشند، حداقل نیاز به بازسازی اساسی خواهند داشت و در غیر این صورت از نگاه سازمان نظام مهندسی امنیت کافی برای زندگی را ندارند.

بازسازی خانه قدیمی

 

بیشتر بخوانید: طراحی ویلا ها به سبک مدرن

اهداف بازسازی خانه‌‌ های قدیمی

1) زیبا سازی و بهسازی ظاهری بنا

یکی از دلایل بازسازی خانه‌‌ های قدیمی می‌تواند بهینه کردن بخش‌های مختلف ساختمان و زیبا کردن محیط ساختمان باشد. به عنوان مثال، عوض کردن کاشی و سرامیک حمام یا سرویس بهداشتی، نصب کاغذ دیواری، نصب سقف کاذب مانند کناف و ... این چنین می‌تواند در این زمره قرار بگیرد.

2) مرمت و بازسازی بخش‌‌های تخریب شده یا مستهلک شده

ساختمان ممکن است به دلیل طوفان، زلزله، نشت لوله آب، رطوبت هوا  خصوصا در شمال و جنوب ایران یا هر دلیل دیگری در طول زمان دچار آسیب‌‌های داخلی یا خارجی شود. در این صورت، مرمت همان قسمت مستهلک یا تخریب شده می‌تواند دلیلی برای بازسازی خانه‌‌های قدیمی باشد.

3) ایجاد فضای بیشتر با بازسازی خانه‌

گاهی بازسازی خانه‌‌های قدیمی به سبب ایجاد تغییر در پلان بنا و ایجاد فضاهای تازه انجام می‌گیرد. ممکن است شما هنگام خرید ساختمان به فضای بیشتری در اتاق نشیمن یا تعداد اتاق بیشتر نیاز داشته باشید و به همین جهت اقدام به تغییر نقشه ساختمان به شکل دلخواه خود می کنید.

4) ایمن‌ سازی بنای ساختمان

از جمله مهم‌ترین دلایل بازسازی خانه‌‌های قدیمی و مستهلک، ایمن‌سازی بنا است. از آنجائی که ساختار ایمنی ساختمان یعنی پی، ستون‌ها، بام و دیوارهای حامل نیز مانند سایر اجزای ساختمان در معرض پوسیدگی و استهلاک هستند، بنابراین از جمله مهم‌‌ترین دلایل بازسازی یک خانه قدیمی می‌تواند تقویت این اجزا و افزایش ایمنی ساختمان باشد.

خانه قدیمی

بیشتر بخوانید: درختان پالم در حیاط ویلاهای لوکس

مزایای بازسازی خانه‌‌های قدیمی

1) افزایش ارزش اقتصادی ملک

طبق استانداردهای آماری کشور در حوزه املاک و مستغلات، شما با بازسازی خانه‌های قدیمی می‌توانید بین 8 تا 12 درصد به ارزش و قیمت خانه بیافزایید. به علاوه اینکه بازسازی یک ساختمان از تخریب و ساخت مجدد آن بسیار کم هزینه‌تر خواهد بود.

2) صرفه جویی در مصرف انرژی

با نوسازی و بازسازی خانه‌‌های قدیمی و قسمت‌های مختلفی مانند عوض کردن درب و پنجره‌ها و... می‌توانید در مصرف انرژی بسیار صرفه جویی کنید. به عنوان مثال تبدیل پنجره‌های قدیمی به پنجره‌های دو جداره یا زیرسازی و رنگ کردن مجدد دیوارها باعث کاهش اتلاف انرژی و صرفه‌جویی در این زمینه می شود.

4) افزایش طول عمر ساختمان

بازسازی خانه‌‌های قدیمی بدون شک سبب بهبود وضعیت ایمنی و افزایش طول عمر خانه می‌شود. قطعاً شما هم شنیده‌‌اید که نگهداری از خانه، هر چند سال یکبار، نیاز به هزینه کردن دارد. این هزینه وقتی که مدت زیادی از طول عمر ساختمان گذشته باشد، دیگر باید برای بازسازی کامل منزل انجام شود و نه برای تعمیر آن.

5) ایجاد تنوع ظاهری

هر بار که خانه یا بخشی از آن را بازسازی می‌کنید، تغییرات تازه‌ای در ظاهر آن ایجاد می‌کنید که سبب نو شدن فضای ساختمان می‌شود. گاهی حتی یک رنگ زدن ساده دیوارها نیز می‌تواند تاثیر بسیاری در این زمینه داشته باشد.

6) تغییر کاربری و استفاده از فضا

هنگام بازسازی خانه‌‌های فرسوده، شما می‌توانید به فکر تغییر فضاها و کاربری آن باشید. مثلا می توانید اتاق های یک خانه را ادغام کنید و از آن به عنوان نشیمن و اتاق پذیرایی استفاده کنید. یا اتاقی بدون پله را برای آسایش سالمندان اضافه کنید.

7) به روز کردن ساختمان با استانداردهای روز

با گذر زمان و روی کار آمدن تکنولوژی‌های جدید، استانداردهای ساختمان نیز تغییر می‌کنند. بازسازی خانه‌‌های قدیمی می‌تواند باعث به‌روزرسانی استانداردهای منزل شود. نصب تجهیزات خانه هوشمند یا تغییر سیم‌کشی یا تغییر جنس لوله‌ها، شیرآلات و.. همگی مواردی از این دست هستند.

بازسازی خانه قدیمی

بیشتر بخوانید:  خرید ویلا روف گاردن در شمال

 

مراحل بازسازی ساختمان

1) اهداف خود را مشخص کنید: بخش‌های مورد نیاز برای بهسازی و تعمیر را معین کنید و به طور دقیق اهداف خود را بدانید.

2) با یک پیمانکار جهت تخمین بودجه بازسازی مشورت کنید: بودجه مورد نیاز و زمان لازم برای بازسازی را مشخص کنید و همیشه حواستان باشد که خانه از آنچه فکر می‌کنید ممکن است پر هزینه‌ تر و زمانبرتر باشد؛ پس بیش از میزان تخمین‌زده شده، بودجه و زمان در نظر بگیرید.

3) ترجیحاً مکانی را برای مدت بازسازی خانه‌‌های قدیمی، جهت سکونت انتخاب کنید: در زمان بازسازی نمی‌توان در آسایش زندگی کرد. مقدار زیادی گچ و خاک و سر و صدا مزاحمت ایجاد می کند. بنابراین سعی کنید، از قبل جایی را برای سکونت خود انتخاب کنید.

4) در صورت لزوم، مجوز بازسازی خانه‌‌های قدیمی بگیرید: برای بسیاری از تغییرات درونی خانه و حیاط نیاز به مجوز نخواهید داشت؛ اما به یاد داشته باشید که برای تخریب دیوارهایی که بار ساختمان بر آن‌ها سوار است، برای تغییر در ساختار ستون‌ها، جابجایی راه‌ پله، نصب آسانسور، جابجایی دیوارهای پارکینگ و مواردی این‌چنینی، نیاز به اخذ مجوز از شهرداری خواهید داشت.

5) ایمنی ساختمان را در اولویت قرار دهید: اگر بودجه شما برای بازسازی کامل ساختمان کافی نیست، سعی کنید تقویت ایمنی ساختمان را در اولویت کارهای خود قرار دهید و هزینه بیشتر خود را بر روی تقویت و افزایش طول عمر ساختمان متمرکز کنید.

6) پیش از شروع بازسازی خانه‌‌های قدیمی، تمامی مصالح و سلایق خود را تعیین کنید: از آنجائیکه تغییر نظر در میانه کار هم برای شما و هم برای شرکت مهندسی که تعمیر را بر عهده دارد، دشواری ایجاد می‌کند؛ بنابراین سعی کنید تمام دکور داخلی، رنگ دیوارها، چوب‌ها، کابینت، کاشی و سرامیک و... همگی را از پیش انتخاب کنید و تصمیم خود را مدام تغییر ندهید.

7) به فکر به روز کردن استانداردها باشید: وقتی دست به بازسازی خانه‌‌های قدیمی می‌زنید، در فکر تغییرات اساسی باشید. سعی کنید استانداردهای خانه خود را به روز کنید و امکانات جدید را به خانه خود بیافزایید. امکاناتی مانند درب و پنجره دو جداره یا سیستم‌‌های هوشمندسازی منزل، مثال‌هایی از این دست هستند.

8) عایق‌کاری را لحاظ کنید: در بسیاری از مواقع برای بازسازی اتاق خواب یا بازسازی حمام و سرویس بهداشتی یا بازسازی آشپزخانه، شما باید بخش‌هایی مانند کف یا سقف را یک لایه تخریب کنید و از نو بر روی آن عملیات عمرانی انجام دهید. فراموش نکنید که این تخریب‌ها و بازسازی‌‌ها بهترین زمان برای انجام عایق‌کاری و راحت کردن خیالتان از آینده ساختمان خواهد بود.

خانه قدیمی

مقالات پیشنهادی نگین نور:

 

خرید ویلا نما مدرن یا خرید ویلا نمارومی در شمال؟ تفاوت بین این دو ویلا چیست؟

بورس یا خرید زمین در شمال؟ کدام سرمایه گذاری پرسود تر است؟

کاربرد چوب‌های ترمو وود در ساخت ویلا ‌

ویژگی های سیستم گرمایش از کف در ویلا

نگهداری از بنا‌ بعد از خرید ویلا در شمال

ایده های طراحی داخلی دکوراسیون پنت هاوس