معرفی آبشار ترز

آبشار ترز یکی از زیباترین مقصد های طبیعت گردی و جنگل پیمایی در استان مازندران شهر سوادکوه و جزو نواحی مرتفع منطقه لفور به حساب می آید . آبشار زیبای ترز تقریبا حدود ۱۸ متر می باشد و جزو آبشار های آهکی به شمار می رود . به گونه ای که بستر این آبشار به دلیل رسوب گذاری آهک به وجود آمده است . و درپایین آن نیز غار آهکی کوچکی به چشم می خورد و همچنان صخره های آهکی شکل گرفته از آن باعث ایجاد مسیر پیچ در پیچ آب شده وزیبایی منحصر به فردی را به وجود آورده است. برای رسیدن به آبشار ترز تنها کافی است چشمان خورد را ببندید و به دنبال صدای برخورد آب به سنگ ها بگردید.

مسیر آبشار ترز

دو مسیر برای رسیدن به آبشار وجود دار. از مسیرجاده فیروزکوه: از جاده فیروزکوه بهشهر زیبای شیرگاه بروید و جاده ای به اسم (گنج افروز)را پیدا کنید،این جاده را به سمت بابل بروید و به سه راهی لفور که رسیدید سمت چپتان را به سمت لفور بروید. از مسیر جاده هراز: باید از شهر آمل عبور کنید و به شهر بابل حرکت کنید و به لفور برسید،با پیدا کردن لفور یک مسیر خاکی شما را به سمت ابتدای جاده آبشار خواهد برد. اگر اهل پیاده روی های سبک هستید و به پیمودن مسیر های یک ساعته عادت دارید طی کردن مسیر آبشار برایتان ساده خواهد بود. چیزی حدود ۴۵ دقیقه مسیر خاکی وجود دارد که باید از آن عبور کنید تا به آبشار برسید . در مسیر این آبشار از جنگل های زیبا و با طراوت لفور ،رودخانه ی بابل رود که از آبشار ترز نشات گرفته است عبور خواهید کرد و بهترین راهنمای شما برای رسیدن به آبشار است . صدای پرندگان دربین درختان راش و انجیل و ازگیل این مسیر را برای شما را برای شما فوق العاده میکند.

تاریخچه آبشار ترز

این آبشار به خاطر قرار گیری در جنگل های هیرکانی ارزش بسیار زیادی دارد . این جنگل ها از قدیمی ترین جنگل ها در سراسر جهان هستن.حدود ۲۵ تا ۵۰ میلیون سال از قدمت جنگل های هیرکانی میگذرد و به دوره دایناسور ها می رسد . در گذشته مسیر مال رویی که شما را از ابتدای جنگل لفور به آبشار ترز می رساند،راه ارتباطی مهمی بود . در آن زمان این مسیر بخشی از راه ابریشم را در زمستان تشکیل داده بود . بومی ها و دیگر مردم با گذشتن از این مسیر به قائمشهر و شیرگاه می رسیدند . موقعیت این جنگل در دوره های گذشته بسیار استراتژیک بود . حاکم های مختلفی مانند مازیار از سلسله کارنوندیان برای جلوگیری از حمله اعراب از موقعیت خوب این جنگل استفاده کرده بودن . تونل ها،غارها و مسیر های زیر زمینی جنگل بهترین پناهگاه های طبیعی برای بومی ها بود.

چه زمانی برای سفر به آبشار ترز مناسب است؟

دیدن آبشار ترز در هر فصل زیبایی های خاص مربوط به خود را دارد . در فصل بهار به دلیل سر سبز شدن درختان و شکوفه های زیبای درختان بسیار دل انگیز و خاص می شود . در تابستان می توانید تنی به آب بزنید از آب های بسیار خنک آبشار ترز استفاده کنید و لذت ببرید . پاییز نیز با تنوع زیاد درختان جنگل لفور برگ های زیبا و نقاشی شده . در فصل زمستان به علت مرتفع بودن و بارش برف و باران و مسدود شدن و لغزنده شدن جاده خیلی مناسب برای رفتن به آبشارنمی باشد پس می توانید اوایل بهار تا اواسط پاییز را برای سفر به این آبشار زیبا انتخاب کنید.

برای سفر به آبشار ترز باید چه چیزی با خود ببریم؟

یک پانچو برای روزهای بارانی و آب آشامیدنی جزو ملزومات مهم برای گردش در طبیعت است.داشتن کفش مناسب چرا که ممکن است هوا بارانی شود و لازم باشد مسیر را کمی به سختی طی کنید.چناچه قصد دارید شب را در دل جنگل کمپ کنید،این امکان وجود دارد اما حتما لوازم مورد نیاز همچون چادر مسافرتی،کیسه خواب،پتو مسافرتی،چراغ قوه آب و غذا...به همراه داشته باشید

در آبشار ترز چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

هنگام بارندگی مسیر پیاده روی لغزنده میشودو دسترسی به آبشار را دشوار می کند بنابر این پیش از سفر به این منطقه هواشناسی را چک کنید و از کفش مناسب استفاده نمایید. در روز های سرد حتما لباس گرم و پانچو به همراه داشته باشید. ازبردن وسایل غیر ضروری خودداری کنید . و تنها وسایل ضروری و مورد نیاز مانند آب آشامیدنی کرم ضد آفتاب،کفش مناسب و...با خود داشته باشید.

مناطق دیدنی اطراف آبشار ترز

سد البرز یا سد لفور

سد البرز یا لفور با ارتفاع ۷۲ متر و گنجایش ۱۵۰میلیون متر مکعب ، در دهستان لفور و محل تلاقی سه رودخانه کارسنگ رود و آذر رود و اسکلیم روهار در منطقه ای به نام دئوتک(محل تلاقی دو آب)ساخته شده است. سد لفور از نوع سنگریزه ای یا هسته رسی است . آب این سد،نیاز ۵۴ هزار هکتار از ۲۲۰ روستای شهر های بابل،بابلسر،قائمشهر و جویبار تامین می کند .

جنگل های لفور

جنگل های لفور پوشیده از درختان ممرز،آزاد،انجیلی،توسکا،شمشاد،افرامی باشد . علاوه بر این جنگل مملو از چشمه ها،آبشار ها،غارها و مراتع ییلاقی هستند.

دهستان لفور

دهستان لفور متشکل از ۲۹ آبادی در شهرستان سوادکوه قرار دارد.دهستانی در میان جنگل که همچنان بکر و دوسداشتنی باقی مانده است.

کوه ترز

این کوه حدودا ۱۰۰۰ متر ارتفاع دارد روستاهای نفتچال،بورخانی و دهکلان در ضلع شمالی این کوه قرار دارند .