هزینه ساخت یک خانه 100 متری

هزینه یکی از مهم ترین عواملی است که پیش از ساخت و ساز برای همه مالکان اهمیت دارد. هزینه ساخت یک خانه 100 متری و برآورد قیمت ها این روزها کار ساده ای نیست. به دلیل این که قیمت ها به طور مدام در حال تغییر هستند و نمی توان در طولانی مدت به این قیمت ها اعتماد کرد. نوسان های اقتصادی موجب شده است که محاسبات عمر طولانی نداشته باشند. عوامل زیادی در ساخت و ساز و پروژه های ساختمانی اثرگذار هستند. قیمت خود ملک که در نقاط مختلف متفاوت است و مصالح نیز در قسمت های مختلف کشور با قیمت های متفاوتی ارائه می شوند. باید به این نکته مهم توجه داشت که هزینه ها به طور تقریبی قابل محاسبه هستند.  

مراحل ساخت خانه

هزینه ساخت یک خانه 100 متری در هر جایی با توجه به آن مکان تعیین می شود. اولین مرحله انتخاب و تهیه زمین است. قیمت زمین در هر شهری با توجه به امکانات منطقه متفاوت است. بافت منطقه را نمی توان در قیمت زمین بی اثر دانست. برخی البته هزینه ساخت را بدون هزینه زمین محاسبه می کنند. آنها هزینه ها را از بعد از خرید زمین در نظر می گیرند. از این مراحل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گرفتن پروانه ساخت اولین مرحله است که بابت آن باید هزینه پرداخت شود. برای دریافت آن باید به شهرداری محل مراجعه شود. برای گرفتن پروانه باید مدارک لازم را به همراه داشت و در میان آنها برگه تعهد محاسبات نیز ارائه شود. هزینه گرفتن پروانه هر سال افزایش پیدا می کند. شهرداری برای صدور پروانه به نقشه ساخت و ساز و تعداد طبقات توجه می کند. برای پروانه بافت های فرسوده هزینه کمتری دریافت می شود.
  • مهم ترین بخش هزینه ساخت یک خانه 100 متری به تهیه و خرید مصالح مورد نیاز مربوط می شود. البته نوع مصالح بسیار تعیین کننده هستند. از این مصالح که به طور معمول در بیشتر خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند می توان آهن، میلگرد، بتن، تیرچه و یونولیت را نام برد.
  • مرحله مهم دیگری که در ساخت ساختمان هزینه بر است استفاده از نیروهای انسانی است. دستمزد افراد متخصص که در ساخت خانه باید به سراغشان رفت بخش مهمی از هزینه ها را تشکیل می دهد. هر ساله این دستمزد با توجه به تورم و نوسان های اقتصادی در حال تغییر است.

 

قیمت مصالح مورد نیاز

بیشتر هزینه ساخت یک خانه 100 متری صرف خرید مصالح می شود. قیمت مصالح مهمی مثل سیمان و آهن مدام در حال تغییر است و با نوسان های اقتصادی و نرخ ارز بالا و پایین می شود. میزان عرضه و تقاضا و فصل ساخت و ساز نیز در قیمت مصالح اثرگذارند. برای تعیین مقدار مصالح مورد نیاز به اندازه زیر بنا دقت می شود. به ازای هر متر مربع خانه با اسکلت فولادی 50 تا 57 کیلوگرم آهن باید تهیه شود. به طور تقریبی برای ساخت یک خانه به اندازه 100 متر به 8 تن آهن نیاز است. برای ساخت یک مترمربع خانه با اسکلت بتنی هم تقریباً 50 کیلوگرم میلگرد لازم خواهد بود. برای ساخت خانه به متراژ 100 متر حدود 5 تن میلگرد باید خریداری شود. قیمت میلگرد هم تحت تأثیر نوسان های بازار است. هزینه ساخت یک خانه 100 متری شامل بتن و تیرچه هم می شود که از مصالح اصلی به شمار می روند. در هر متر مربع حدود 0.4 متر مکعب بتن مصرف می شود. کیفیت و عیار بتن در قیمت آن مؤثر است و نباید به آن بی توجه بود. در هر متر مربع 1.4 متر تیرچه مورد استفاده قرار می گیرد. در هر متر مربع ‌0.8 یونولیت برای عایق کردن ساختمان استفاده می شود.   سایر عوامل مؤثر بر هزینه ساخت و ساز هزینه ساخت یک خانه 100 متری به مواردی که در بالا اشاره شد محدود نمی شود. هزینه های جانبی دیگری نیز وجود دارد. اگر خانه ویلایی باشد برای ساخت باغ، استخر، آلاچیق و نورپردازی نیز باید هزینه شود. هر چه برای خانه امکانات بیشتری در نظر گرفته شود، باید هزینه بیشتری هم برای ساخت آنها در نظر گرفته شود. برای امکاناتی که در داخل خانه باید ساخته شوند هم باید هزینه کرد. کابینت ها، شیرآلات و تجهیزات برق نیز باید خریداری شوند و قیمت آنها مانند دیگر تجهیزات مدام در حال تغییرند. برای تعبیه مکانی مثل پارکینگ هم باید به طور جداگانه هزینه شود. هزینه مواد مورد استفاده در طراحی داخلی نیز با توجه به نوع آنها تعیین می شود. هر چه از مواد باکیفیت تری استفاده شود قیمت بالاتری نیز باید بابت آن پرداخت شود. بهترین راه حل برای پایین آوردن هزینه های ساخت خانه متراژ است. هزینه ساخت یک خانه 100 متری به طور حتم از یک خانه 200 متری کمتر است و مدیریت هزینه ها راحت تر صورت می گیرد. داشتن یک خانه 100 متری با کیفیت و با طراحی زیبا عاقلانه تر از یک خانه 200 متری با کیفیت پایین است که از مواد خوبی در ساخت آن استفاده نشده است.  

هزینه ساخت خانه پیش ساخته

هزینه ساخت یک خانه 100 متری پیش ساخته با یک خانه معمولی متفاوت است. بخش های مختلف خانه های پیش ساخته در کارگاه درست می شوند و بعد در محل ساخت خانه روی هم قرار می گیرند. هزینه ساخت این خانه ها بسیار ارزان تر است. نمی توان آنها را در دسته خانه های شیک دانست، اما زمان ساخت آنها نیز کوتاه تر است. این خانه ها را به دو شکل پنل و ماژولار می سازند. در صورت ساختن خانه با پنل قسمت های آن را در قالب پنل درست می کنند و در محل با پیچ و مهره به هم وصل می کنند. این سبک در برابر ساخت خانه های ماژولار قرار می گیرد و امکانات بیشتری هم دارد. در حالت ساختن خانه به شکل ماژولار هم قسمت های خانه در کارگاه ساخته می شوند و در محل ساخت به هم وصل می شوند. سرعت ساخت و ساز و هزینه حمل خانه های پیش ساخته با پنل بالاتر از خانه های ماژولار است. از مزیت های ساختن خانه های ماژولار ساخت خانه های کوچک تر است. امکان این که بعداً بتوان به فضای خانه اتاقی اضافه کرد وجود دارد. در این خانه ها امکان ساخت تراس و پارکینگ وجود ندارد.  

هزینه انبوه سازی و پیمان کاری

هزینه ساخت یک خانه 100 متری که به صورت انبوه سازی و پیمان کاری باشد متفاوت خواهد بود. در انبوه سازی می توان امکانات زیادی را برای خانه انتخاب کرد. اما از بین طراحی های محدودی می توان دست به انتخاب زد. در حالت انبوه سازی نمی توان موقعیت خانه را به دلخواه در نظر گرفت. پروژه های انبوه سازی به طور معمول قسمتی از نقشه های عمرانی در شهرهای بزرگ به شمار می روند. درست است که امکانات این خانه ها زیاد است و هزینه ساخت آنها پایین تر است، اما باید به این نکته مهم توجه داشته که به طور مدام در اطراف خانه شما ساخت و ساز صورت می گیرد. پروژه های انبوه سازی معمولاً دور از امکانات رفاهی شهرها هستند، اما هزینه ساخت یک خانه 100 متری بسیار کمتر تمام می شود. در برخی مواقع هزینه ساخت آنها از خانه های پیش ساخته نیز ارزان تر تمام می شود. گزینه دیگری که می توان با آن هزینه ساخت و ساز را پایین آورد پیش خرید کردن واحدهای انبوه سازی است. در این موارد می توان هزینه ها را تا حد زیادی کاهش داد.