نقشه utm

نقشه utm از جمله نقشه های کاربردی است که برای رسم آن باید از یک سیستم مختصات جهانی استفاده شود. بر طبق آن هر نقطه ای از روی کره زمین مختصات خاص خودش را دارد. با داشتن این نقشه می توان زمین و ملک خود را در موقعیتی که دارد با دقت بسیار بالا به تثبیت رساند. این نقشه ها کاربرد و مزایای زیادی دارند. در این نقشه ها که در مقیاس بزرگ تهیه می شوند شامل همسایه های مجاور ملک مورد نظر هم می شوند. از آنجا که همه ابعاد زمین در نقشه رسم می شود، اختلافات ملکی ناشی از تعارض و متراژ با وجود آن برطرف خواهند شد.

تعریفی از نقشه یو تی ام

نقشه utm از سالی که قانون کاداستری و صدور سند تک برگ تصویب شده کاربرد پیدا کرده است. در واقع، بر طبق این قانون سازمان ها موظف هستند از این نقشه استفاده کنند. به دلیل این که این نقشه برای هر مکانی منحصر به همان مکان است، هیچ دو نقطه ای را نمی توان روی کره زمین یافت که نقشه یو تی ام آنها شبیه هم باشد. همین مسئله امکان کلاهبرداری و جعل را کمتر می کند. در گذشته فقط برای تعیین متراژ ملک نقشه برداری صورت می گرفت. ولی با وجود مشکلاتی که در پی خرید و فروش املاک ایجاد شد، رسم این نقشه کمک بسیار بزرگی برای نجات از سردرگمی افراد می کرد. با نقشه utm حد و مرز ملک کامل مشخص می شود. متراژ به طور دقیق در این نقشه قابل تعیین است. این مختصات وقتی با استفاده از جی پی اس مولتی فرکانس رسم شود با کمک سامانه های تخصصی ثبت اسناد و املاک دقت بیشتری هم پیدا خواهد کرد.

تهیه نقشه یو تی ام

برای تهیه نقشه utm از روش های مختلفی استفاده می شود. این اصطلاح مخفف کلمات Universal Transverse Mercator که به فارسی به سیستم مختصات مرکاتور معکوس برگردانده شده است. در این نقشه موقعیت مکانی به طور دقیق مشخص می شود. البته علاوه بر آن اطلاعات دیگری مثل حدود اربعه، مختصات مکانی ملک، شکستگی ها، محل درختان و همسایه ها نیز تعیین می شوند. تعیین متراژ به طور واضح یکی دیگر از کاربردهای این نقشه است. این روزها همه سازمان ها از جمله منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و ثبت اسناد از این نقشه برای تعیین موقعیت دقیق ملک ها و زمین ها استفاده می کنند. هر مراجعه کننده ای که به این سازمان ها می رود و می خواهد مشکلی را در رابطه با ملکش حل کند باید نقشه utm زمین خود را داشته باشد. برای تهیه این نقشه فقط از افراد متخصص می توان کمک گرفت. کارشناس نقشه برداری نظام مهندسی یا کارشناس رسمی دادگستری تنها کسانی هستند که می توان برای تهیه این نقشه به سراغ آنها رفت. نقشه ای که مهر و امضای کارشناس نداشته باشد از اعتبار لازم و کافی برخوردار نیست.

کاربرد نقشه یو تی ام

نقشه utm چیست و چه کاربردهایی دارد؟ در ادامه به چند کاربرد آنها اشاره شده است:

  • با در دست داشتن نقشه یو تی ام می توان برای گرفتن سند تک برگ اقدام کرد. می توان با وجود آن سند منگوله دار را به تک برگی تبدیل کرد.
  • برای ارائه به جهاد کشاورزی تنها از این نقشه می توان استفاده کرد.
  • یکی از کاربردهای مهم این نقشه برای تفکیک زمین های کشاورزی است.
  • برای سند تفکیکی ملک مشاعی هم از همین نقشه استفاده می شود.
  • شهرداری نیز برای حل مشکلات زمین به این نقشه نیاز دارد.
  • برای صدور مجوز گردشگری نیز باید این نقشه به سازمان گردشگری تحویل داده شود.
  • پروژه های عمرانی راهسازی و تحقیقاتی بدون این نقشه پیش نمی روند.
  • در کل کارشناسی و ارزیابی ملک بدون نقشه utm ممکن نیست.

مزایای نقشه یو تی ام

از مزایای تهیه نقشه utm می توان موارد زیر را نام برد:

  • با وجود این نقشه مشخصات ثبتی ملک و موقعیت مکانی آن به طور دقیق مشخص می شوند.
  • موقعیت ملک در مکان مد نظر تثبیت می شود.
  • مساحت دقیق در حد سانتی متر مربع از ملک به دست می آید.
  • مشکل تعارض، تجاوز و جا به جایی با ملک های مجاور برطرف خواهد شد.
  • یکی از مزایای مهم این نقشه این است که اختلاف های ملکی با مختصات یکپارچه کمتر شده اند.
  • جانمایی و تطبیق ملک ها ساده تر شده است.
  • ثبت در سامانه درخواست سند مالکیت اداره ثبت بدون این نقشه امکان پذیر نیست.
  • با نقشه utm می توان وضعیت دقیق موقعیت مکانی ملک را بررسی کرد.

هزینه نقشه یو تی ام

برای تهیه نقشه utm باید هزینه پرداخت شود. هزینه این نقشه با توجه به موقعیت ملک متفاوت است. هر سال سازمان برنامه و بودجه تعرفه نقشه برداری را در مهر ماه اعلام می کند. اما هزینه آن در بیشتر مواقع با توافق کارشناس و فرد متقاضی نقشه تعیین می شود. هزینه نقشه به چند عامل دیگر هم بستگی دارد. هزینه آن با توجه به فرمت سازمان مربوط تغییر می کند. ضمن این که شکل هندسی زمین، متراژ و اندازه آن و همچنین موقعیت دسترسی و کاربری آن نیز در هزینه تهیه نقشه اثرگذارند. از دیگر عوامل تأثیرگذار بر هزینه تهیه نقشه از ملک می توان به موقعیت آب و هوایی منطقه، پوشش گیاهی و تجهیزات لازم برای این کار نیز اشاره کرد.

مدارک لازم برای تهیه نقشه یو تی ام

برای ارائه درخواست تهیه نقشه utm متقاضی باید مدارکی را به همراه داشته باشد. مهم ترین مدارک مربوط به اثبات مالکیت فرد هستند که شامل قولنامه و کپی از سند اولیه ملک می شود. با وجود این مدارک است که ثابت می شود مالک ملک را از مالک اولیه گرفته است. کارشناس بعد از بررسی مدارک اولیه حضوری از موقعیت بازدید می کند. بعد از انجام دادن امور نقشه برداری فایل نقشه و گواهی مختصات را به متقاضی تحویل می دهد. با وجود این نقشه خریدار و فروشنده دچار ضرر و زیان نخواهند شد و همه چیز به طور دقیق مشخص می شود. بعد از ارائه این نقشه پلاک در محل مربوط قرار داده می شود و به این ترتیب مالک دیگری نمی تواند ادعای مالکیت آن را داشته باشد. همچنین، با تهیه نقشه utm برای یک ملک امکان اشتباه گرفتن آن با ملک دیگر بسیار کم می شود. از تعارض ها و تداخل ها هم به میزان زیادی جلوگیری می شود.

مراحل تهیه نقشه یو تی ام با برداشت هوایی

برای تهیه نقشه utm می توان از پهپادهای حرفه ای استفاده کرد. پهپادهایی که برای کار نقشه برداری تولید شده اند. در شروع این کار با کمک محاسبات فنی بر طبق نوع نقشه میزان ارتفاع پرواز صورت می گیرد. پهپاد از سطح زمین عکس می گیرد و عکس هایی با مختصات به دست می آیند. بعد روی این عکس ها ترسیم های مورد نظر انجام می گیرد. در این نقشه ها جزئیات لازم از ملک و زمین درج می شود و هیچ نقطه مبهمی در رابطه با آن باقی نخواهد ماند.

مراحل تهیه نقشه یو تی ام با برداشت زمینی

برای تهیه نقشه utm با برداشت زمینی می توان به سه روش اقدام کرد. یکی از روش های تهیه این نقشه به صورت زمینی با استفاده از تجهیزات نقشه برداری پیشرفته و با دوربین های توتال استیشن است. روش دیگر استفاده از جی پی اس دو فرکانسه یا چند فرکانسه است. با ترکیب دوربین توتال و جی پی اس های دو یا سه فرکانسه هم می توان برای تهیه این نقشه ها اقدام کرد.