جاده چالوس کجاست؟

برای آنها که ساکن شهر تهران و شهرهای شمالی هستند ممکن است کمتر مطرح شود که جاده چالوس کجاست. زیرا این جاده پر پیچ و خم و بسیار زیبا یکی از پرترددترین جاده های کشور است که هر کسی که ساکن تهران باشد در طول زندگی اش یک بار از آن گذر کرده است. مگر این که سفر به استان های شمالی کشور به خصوص استان مازندران را دوست نداشته باشد که بسیار بعید به نظر می رسد. البته برای رسیدن به شهرها و استان های شمالی می توان از جاده های دیگر مثل هراز، فیروزکوه و جاده قزوین به رشت هم استفاده کرد.

اما چالوس به دلیل ویژگی های خاصی که دارد یکی از پر رفت و آمدترین جاده های شمالی محسوب می شود. اولین شهر شمالی که بعد از طی جاده به آن می رسیم چالوس است و به همین دلیل این نام روی این جاده که از دل کوه ها و درختان می گذرد گذاشته شده است.

 

شهر چالوس

جاده چالوس کجاست و شهر چالوس کجا واقع شده است؟ این شهر در استان مازندران قرار دارد و از شمال به دریای خزر و از جنوب به کرج می رسد. البته از شرق به نوشهر و از غرب نیز در کنار عباس آباد واقع شده است. این شهر به دلیل این که نزدیک ترین شهر شمالی است که از تهران می توان به آن دست یافت، همیشه مورد توجه علاقه مندان به دریا بوده است. فاصله این شهر تا شهر کرج ۱۷۱ کیلومتر و تا تهران تنها ۱۹۸ کیلومتر است. به دلیل واقع شدن در حاشیه دریای خزر آب و هوایی شرجی دارد که در فصل تابستان به اوج خود می رسد. این شهر معروف است که زمستان های سردی دارد.

 

جاده ای به سمت شهر چالوس

جاده چالوس کجاست و چطور می توان وارد آن شد؟ این جاده در حین زیبایی یکی از پرخطرترین جاده های ایران است که برای رانندگی در آن هم باید راننده ماهری باشید و هم ماشین خود را پیش از ورود به جاده کنترل کنید. ضمن این که این جاده به دلیل زیبایی و نزدیک بودن به تهران به یک مکان تفریحی هم بدل شده است و تعداد زیادی از ساکنان کرج و تهران برای گذراندن تعطیلات یک روزه آخر هفته ها به آن سر می زنند و در کنار رودخانه آن از طبیعت لذت می برند.    

گردنه هزارچم در جاده چالوس یکی از خطرآفرین ترین بخش های آن به شمار می رود. بیشتر رستوران ها و کافه های این جاده در این بخش قرار گرفته اند و تماشای مناظر آن بسیار لذت بخش است. این جاده با نام جاده ۵۹ هم معروف است که در سال ۱۳۱۲ (حدود ۹۰ سال پیش) ساخته شده است. به دلیل گذر از دل کوه تونل های زیادی هم دارد که بر هیجان مسیر افزوده اند. تونل کندوان در بین آنها از هم بیشتر شهرت دارد که طول آن ۹/۱ کیلومتر است.

 

رانندگی در این جاده برای رسیدن به چالوس

جاده چالوس کجاست و چطور می توان در آن رانندگی کرد می تواند پرسش کسانی باشد که می خواهند برای اولین بار به این مسیر وارد شوند. قبل از شروع سفر خوب است که ماشین به یک تعمیرکار سپرده شود تا ایراد و اشکال های آن برطرف شوند. از سالم بودن بخش های مختلف آن باید اطمینان حاصل کرد. تأمین امنیت در این جاده یکی از مهم ترین مسائلی است که هرگز نباید به آن بی توجه بود. این جاده پستی و بلندی های زیادی دارد و سالم بودن لاستیک ها به راننده کمک می کند که در هنگام لغزنده بودن جاده آسان تر بتواند ماشین را کنترل کند.  

بررسی هوا پیش از حرکت نیز یکی از کارهایی است که نباید از آن غافل شد. به خصوص در فصل هایی که بارندگی زیاد است بدون بررسی هوا وارد شدن به این جاده ممکن است راننده را با خطرات بسیاری مواجه کند. به دلیل این که این جاده سال ها پیش ساخته شده است، استانداردهای جاده های جدید را ندارد و همیشه ریزش کوه و رانش زمین از دیگر خطراتی هستند که رانندگان را تهدید می کنند. در صورت ریزش کوه جاده بسته می شود و جلوی رفت و آمدها گرفته می شود.

یکی از کارهایی که قبل از وارد شدن به این جاده باید انجام داد اطمینان از باز بودن آن است. در مواقع زیادی به دلیل ترافیک این جاده یک طرف می شود. حالا که می دانید جاده چالوس کجاست خوب است که با زیبایی ها و دیدنی های آن نیز آشنا شوید.

 

دیدنی های مسیر چالوس

جاده چالوس کجاست و چه دیدنی هایی دارد؟ این جاده طبیعت شگفت انگیزی دارد و زیبایی آن به مسیر پر پیچ و خم، تونل ها و گردنه های آن محدود نمی شود. در مسیر آن رودخانه ها، باغ ها و روستاهای زیادی واقع شده اند که بر زیبایی آن افزوده و موجب شده اند که روز به روز بر تعداد گردشگران این منطقه افزوده شود؛ افرادی که قصد آنها از قرار گرفتن در این مسیر شهر چالوس نیست، بلکه برای دیدن دیدنی های آن وقت می گذارند.  

 

روستاهای مسیر چالوس

جاده چالوس کجاست و چه روستاهایی در مسیر آن واقع شده اند؟ از جمله این روستاها می توان دهکده یوش و روستای سیاه بیشه را نام برد. یوش زادگاه نیمای شاعر است و مقبره او در همین روستا قرار دارد. این روستا از توابع بلده در شهر نور است و دیدنی های آن به خانه نیما محدود نمی شود. آرامگاه کیاداوود و اوز رود نیز از دیگر جاذبه های این روستا به شمار می روند.

روستای سیاه بیشه به خاطر طبیعت زیبایش به سر زبان ها افتاده و قرار گرفتن آن بر بلندای کوهستان موجب شده است که در بیشتر ماه های سال مه آلود باشد. این جاده محلی مناسب برای طبیعت گردی و گشت و گذار است که آبشار هریجان نیز یکی دیگر از دیدنی های آن است.

 

باغ های مسیر چالوس

باغ ها یکی دیگر از جاذبه های جاده چالوس هستند. همچنین باغ گلشن و باغ لاله های گچسر از جمله جاذبه های پرطرفدار این مسیرند. برای وارد شدن به باغ گچسر نیاز است که مبلغی به عنوان ورودی پرداخت شود. این باغ در روستای آسارا قرار دارد و در فصل های گرم سال می توان گل های بی نظیری را در آن تماشا کرد. باغ گلشن از جذاب ترین مکان هایی است که در این جاده واقع شده است که برای وقت گذراندن امکانات لازم مثل آلاچیق را داراست.

 

رودخانه های مسیر چالوس

جاده چالوس کجاست و چه رودخانه هایی در مسیر آن قرار دارد؟ رودخانه کرج از کوه کلون بستک سرازیر می شود و بعد از گذر از شرق کرج به جاجرود می رسد. این رودخانه موجب رونق کشاورزی در مناطقی از کرج و شهریار شده است. سد امیرکبیر هم روی همین رود بنا شده است و این روزها هم رودخانه و هم سد به یکی از جاذبه هایی بدل شده اند که افراد زیادی تعطیلات خود را در هوای پاک آنجا سپری می کنند. البته یکی دیگر از رودهای این مسیر رودخانه چالوس است.  

سد امیرکبیر به سد کرج هم شهرت دارد و سال های زیادی از ساخت آن می گذرد. این سد زیبا چند منظوره است برای تأمین آب و برق مناطقی از تهران به کار می رود. در این سد ماهی قزل آلا و سفید هم دیده می شود. 

پیست اسکی دیزین

جاده چالوس کجاست و پیست اسکی دیزین در کجای آن واقع شده است؟ این پیست را می توان یکی از مهم ترین پیست ها در کشور دانست که در ۱۲۳ کیلومتری این جاده قرار دارد. بیش از ۵۰ سال است که از ساخت نخستین ایستگاه های بالابر در این منطقه می گذرد. آب و هوای سرد این منطقه موجب شده است که علاوه بر زمستان در ماه هایی از دیگر فصل های سال هم بتوان در این پیست به ورزش اسکی پرداخت. برای اقامت اسکی بازها هم کلبه و هتل در نظر گرفته شده است. این پیست در فصل تابستان هم برای اسکی روی چمن مناسب است.