جنگل دالخانی کجاست؟
دالخانی یا دالیخانی، به صورت یک منطقه یا دهکده ای است جنگلی، که در نزدیک شهر رامسر در استان مازندران، و در 30 کیلومتری شرق این شهرستان قرار دارد، باید بدانید که، جنگل دالخانی رامسر به دالان بهشت نیز شهرت دارد، و یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری رامسر می باشد، نامگذاری جنگل دالخانی به علت همجواری با جنگل های وسیع و در هم تنیده رامسر است، لازم به ذکر می باشد، که این جنگل زیبا با وسعتی در حدود ۶۰۰ هزار مترمربع، در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق رامسر و در مسیر جاده رامسر تنکابن، در استان مازندران قرار دارد، که برای دسترسی به جنگل های دالخانی از مسیرهای متفاوت، می توانید عبور کنید، دسترسی به جنگل دالخانی از مسیرهای که در ادامه به معرفی آن می پردازیم، امکان پذیر می باشد؛
- اگر مسیر جاده رامسر به تنکابن را انتخاب کرده اید؛ باید در حدود 7 کیلومتر مسیر را به تنکابن ادامه دهید، تا به سه راه جاده ییلاقی جنت رودبار برسید، سپس به سمت راست با طی مسیر 22 کیلومتری به جنگل دالخانی خواهید رسید.
- و اگر مسیر جاده کتالم به هریس (جاده میرزا کوچک خان) را انتخاب نموده اید، به مناطق ییلاقی جنت رودبار، گرسماسر، اکراسر، گلین و ... خواهید رسید، و سپس وارد جنگل دالخانی رامسر خواهید شد.

برای دسترسی به جنگل دالخانی اگر نمی خواهید از خودرو شخصی استفاده کنید، می توانید از طریق راه های دیگر نیز اقدام کنید؛
پرواز تهران به رامسر هر روز هفته، پرواز اصفهان به رامسر روزهای شنبه و چهارشنبه، پرواز مشهد به رامسر روزهای یکشنبه و چهارشنبه با شرکت هواپیمایی ایران ایر و پرواز اهواز رامسر در روزهای پنجشنبه با شرکت هواپیمایی کارون برقرار است.
متأسفانه رامسر به خط ریلی کشور متصل نیست و نزدیک ترین ایستگاه راه آهن به آن، راه آهن قائمشهر است که ۲۲۹ کیلومتر با رامسر فاصله دارد و طی کردن این مسیر در حدود ۳ ساعت و ۴۵ دقیقه طول می کشد.
ساکنان شهرهای تهران، کرج، اصفهان، شاهین شهر، اهالی شیروان و آمل می توانند هر روز با اتوبوس به رامسر سفر کنند.

آب و هوا و جاذبه های گردشگری جنگل دالخانی
جنگل دالخانی رامسر یک جنگل نیمه کوهستانی است، به همین دلیل در بیشتر فصول سال آب و هوای جنگل دالخانی مه آلود است، با وجود درختان انبوه به صورت دالانی و... هوای آن منطقه بسیار خنک و دلپذیر می باشد، در واقع باید گفت شما؛ در دالان بهشت رامسر می توانید، شاهد دریاچه ای در جنگل، رودخانه، دریای ابر و آبشاری زیبا در جنت رودبار و همچنین آبشار دیگری در نزدیکی گرسماسر باشید، همچنین یکی از جذاب ترین و پرطرفدار ترین تفریح هایی که در جنگل دالخانی انجام می شود؛ جنگل نوردی و کوه نوردی است، و از دیگر جاذبه های گردشگری جنگل دالخانی می توان به؛

روستای جنت رودبار، یکی از ییلاق های مهم و محبوب شهر رامسر محسوب می شود، که به دشت گل گاوزبان معروف می باشد، این روستا آب و هوایی کوهستانی دارد و امکانات خوب و زیادی در آن ایجاد شده است.
-
آبشار سیاسرت
این آبشار ۱۰٫۸ کیلومتر با پارک جنگلی دالخانی فاصله دارد و طی کردن این مسیر حدودا ۱۷ دقیقه طول می کشد، و پس از رسیدن به این نقطه، برای بازدید از آبشار باید ۴۵ دقیقه پیاده روی کنید، این آبشار که از کوه سماسوس سرچشمه می گیرد، و دارای دامنه ها و مناظر جنگلی زیبایی می باشد، باید بدانید که، که شما می توانید در مسیرتان قبل از رسیدن به روستای گرسماسر، از آبشار سیاسرت یا سیاسورت در جاده جنت رودبار نیز بازدید کنید.

شرایط و نحوه اقامت در جنگل دالخانی چگونه است؟
زمانی که شما به منطقه ی جنگلی دالخانی مراجعه می کنید، یکی از دغدغه هایتان قطعا، مکانی برای استراحت و اقامتتان می باشد، باید بدانید که گزینه های زیادی و متنوعی برای اقامت و اسکان شبانه افراد، در جنگل دالخانی و مجاور آن برای مسافرین وجود دارد، شما می توانید به، کلبه چوبی در جنگل دالخانی یا سوییت یا خانه های روستایی را انتخاب کنید و یا در کنار دریاچه سد مجیران و یا روستاهای مجاور جنگل دالخانی همچون جنت رودبار و گرسماسر فکر کنید، اما اگر قصد خرید ویلا جنگلی در جنگل دالخانی دارید، باید به روستاهای اطراف مراجعه کنید، زیرا در محدوده خود جنگل دالخانی امکان احداث ویلا وجود ندارد چون منابع طبیعی مجوز ساخت ویلا با سوییت در جنگل دالخانی را نمی دهد، و به دلیل کمبود بافت مسکونی، ویلاهایی برای فروش در این منطقه وجود ندارد، پس همانطور که به آن اشاره شد، شما می توانید، به روستاها و شهرهای اطراف اعم از؛ رامسر، متل قو، تنکابن، چالوس و... مراجعه کنید، اما اگر قصد اقامت کوتاه مدت را دارید، می توانید از اقامتگاه های بوم گردی (ننه کلثوم، ماه تی تی، خانه آرزوها، لیا)، اجاره کلبه چوبی در جنگل دالخانی، سوییت های جنگلی در جنگل های دالخانی، خانه های روستایی، ویلای اجاره ای اطراف جنگل دالخانی، اجاره کلبه چوبی وسط جنگل دالخانی و... استفاده نمایید.