ساختمان در واقع مجموعه ای از مصالح و مواد مختلف اجرایی مانند دیوار و سقف است، که حجم و فضایی با کارایی ویژه ایجاد می کند. یک ساختمان دارای ویژگی های فیزیکی و هندسی خاص است. معمولا یک ساختمان شامل 5 قسمت زیر می باشد:
- فضاها: شامل اتاق خواب، ایوان، راهرو.
- اجزا و عناصر: دیوار، کف، سقف.
- اتصالات: پیوند ستون و تیر.
- ریزه کاری ها: جزئیات پی تا کف، لایه های بام.
- مصالح: گچ، آجر، آهن، شیشه.
علاوه بر 5 عنصر گفته شده، هزینه ی ساخت یک ویلا به عواملی مانند زیر بستگی دارد:
- خرید زمین
- اخذ جواز ساخت
- مراحل ساخت ویلا
- هزینه خرید مصالح
- هزینه های جانبی ساخت ویلا
بیشتر بخوانید: خرید ویلا جنگلی، مزایا و معایب ویلا جنگلی در شمال
هزینه خرید زمین در شمال
خرید زمین در هر منطقهای از شمال، بنا به سلیقه فرد میباشد و ما در این خصوص مناطق شمال را با توجه به دارا بودن امکاناتی مانند موقعیت مکانی مناسب منطقه، شمال جنوبی بودن زمین، ابعاد مناسب زمین، قرارگیری ملک در محیط بومی یا غیر بومی، امنیت منطقه، داشتن اسناد کامل مالکیت، امتیازات موجود نظیر برق- گاز- آب، دسترسی آسان به جاده آسفالت، مستقل یا شهرکی بودن و برند بودن منطقه، به درجات 1، 2 و 3 تقسیم می شود و هر منطقهای قیمت مشخص خود را دارد.
برای خرید زمین در شمال همانطور که گفتیم کاملا سلیقهای و بسته به بودجه فرد دارد. در کمترین حالت میتوان زمینی مستقل و خارج از بافت با سند شورایی در ضلع جنوبی جاده و در محیطی جنگلی با قیمتی در حدود متری 800هزار میلیون تومان انتخاب نمود و یا زمینی در قسمت شمالی جاده و در شهرک لوکس ساحلی با دارا بودن سند مالکیت ششدانگ و امتیازات کامل و آماده ساخت را با متری در حدود 12 میلیون تومان برگزید. البته هر چه قدر متراژ زمین کوچکتر باشد و یا به ساحل و دریا نزدیکتر باشد از قیمت بیشتری برخوردار است!
هزینه اخذ مجوز ساخت
در ابتدا باید گفته شود، شما بهتر است زمینی انتخاب نمایید تا دارای مجوز ساخت بوده و شما را از صرف هزینه و زمان بینیاز نماید. زیرا گرفتن مجوز در شمال علاوه بر هزینه های هنگفت نیاز به صرف زمانی بسیار بالایی دارد.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری در شمال با خرید زمین در شمال
مراحل ساخت ویلا
مراحل ساخت ویلا شامل مرحله اول یعنی سفتکاری است که به خاکبرداری- فنداسیون- اسکلت- دیوارچینی- تعبیه درب و پنجره میباشد.
مرحله بعدی نازککاری است که به کلیه اعمال طراحی داخلی ویلا بعد از دیوارچینی تا اتمام نصبی جات اعم از کابینت، تاسیسات برقی، لولهکشی، داکت گذاری تا نصب کامل کلید پریزها، چراغها، آیفون، دتکتورها و تابلوی برق است.
بعد از آن به تاسیسات مکانیکی یعنی آغاز لولهکشی تا اتمام نصب لوازم بهداشتی که شامل توالت ایرانی و فرنگی- لوازم گرمایش و سرمایش شامل آبگرمکن، کولر، رادیاتور، اسپیلت خواهد بود.
هزینه تمام شده در این مرحله، کاملا بستگی به خودتان و اینکه برای ویلایتان چه نوع سازه و امکاناتی درنظر گرفته اید، دارد.
هزینه خرید مصالح
همانطور که میدانید قیمت ساخت ویلا در شمال کمی متفاوت است و این تفاوت به منطقه مربوطه، مصالح و متریال موردنظر، پیمانکار انتخابی یا ساخت شخصی، نقشه ویلا، ابعاد و اندازه ویلا، معمولی یا لوکس بودن ویلا و استخر، روفگاردن، محوطهسازی و هزینههای جانبی.... بستگی دارد. این نکته را در نظر داشته باشید که با توجه به افزایش قیمت ارز و به طبع آن افزایش قیمت مصالح و متریال ساخت، ما شاهد گرانی 30 تا 300٪ بعضی از مصالح کاربردی در ساخت ویلا در سال گذشته شدهایم و این موضوع در قیمت نهایی ساخت ویلا در سال 1399 نیز تاثیرگذار بوده است. به طور متوسط شما میتوانید برای ساخت ویلا با متریال و نقشه معمولی چیزی در حدود متری 3 میلیون تومان در سال 99 هزینه کنید.
بیشتر بخوانید: آیا می توان از خرید زمین در شمال برای ساخت ویلا استفاده کرد؟
هزینه های جانبی ساخت ویلا
1) انتخاب سازنده یا پیمانکار
به طور کلی و متوسط میتوان هزینه ساخت ویلا معمولی در شمال را حدود متری 2 میلیون تومان در کمترین قیمت موجود در منطقه در سال 1399 دانست و فقط شامل مراحل اصلی ساخت نظیر سفتکاری و نازککاری است و این اصل در مناطق مختلف کمی متفاوت است، برای مثال
فرض را بر این میگیریم شما زمین را انتخاب و مجوز ساخت را دریافت و آماده استارت ساخت ویلایی معمولی دوبلکس در منطقهای متوسط هستید.
اگر سازنده خودتان هستید که باید مبلغ فوق را در نظر بگیرید، یعنی از هزینه پیمانکار (شخصی که عهدهدار ساخت ویلا به نیابت از شماست) صرف نظر کردهاید و میشود گفت که هزینه پیمانکار به دو صورت درصدی که معمولا از 10 تا 20 درصد متفاوت است و بسته به تجربه و کلاس کاری سازنده دارد و گزینه بعدی، پیمانکاری ساخت ویلا به ازای هر متر مربع است، یعنی به شیوه پیمان مدیریتی که در حدود متری 2 میلیون تومان تمام خواهد شد. هزینه پیمانکار و مجری ساخت به دو صورت درصدی و متر مربعی خواهد بود- با توجه به نوسان در قیمت ساخت ویلا و بیثباتی قیمت مصالح و متریال ساخت بهترین گزینه میتواند ساخت درصدی ویلا برای پیمانکار و کارفرما باشد.
بیشتر بخوانید: رعایت نکات مهم برای فروش بهتر خانه یا آپارتمان
2) علفتراشی، تسطیح، مخلوطریزی، حصار کشی زمین
3) انتخاب نقشه ویلا و طراحی و نظارت توسط مهندس ناظر:
همانطور که میدانید تهیه نقشهای معمولی با نقشهای لوکس و مهندسی شده در مجموع حدود 30 میلیون اختلاف دارد.
4) بیمه اجباری ساختمان و کارگران ساختمانی
5) هزینههایی چون محوطهسازی ویلا که تفاوت محوطهای معمولی با محوطهای کامل و شیک در حدود متری 500 هزار تومان خواهد بود.
6) اجرات و احداث استخر داخل ویلا و یا استخر در محوطه که در حدود متری 4 تا 5 میلیون تومان بسته به متریال متفاوت خواهد بود.
7) تفاوت متریال مازاد در مراحل سفتکاری و نازککاری ویلا که شامل پوشش سقف، کفپوشهای متنوع، اتاقهای معمولی و مستر، جنس درب و پنجره، شیرآلات معمولی و لوکس، سیستم هوشمند یا معمولی، سیستم گرمایش و سرمایش و متریال متناسب با هزینه متفاوت، نصبیجات در سرویسها مانند وان، کمدها، کابینت، چراغها و کلید پریزها و ...
8) هزینه نصب توری آلمنیومی و حفاظ فلزی یا کرکره برقی جهت امنیت ویلا
مقالات پیشنهادی نگین نور: