شاید شما هم همیشه آرزو داشتید که صاحب ویلا در شمال شوید. برای داشتن ویلا در شمال معمولا دو گزینه دارید؛ خرید ویلا در شمال و ساخت ویلا در شمال. خرید ویلا در شمال معمولا دردسر کمتری دارد و ارزان‌ تر تمام می‌شود! اما ساخت ویلا در شمال نیز مزایایی دارد، که بسیاری از افراد را متقاعد به پذیرش هزینه‌های بیشتر آن می‌کند. ساخت آپارتمان و ویلا در شمال ماجرایی پردردسری است. برای ساخت ویلا در شمال در مرحله‌ی اول باید با کمک یک معمار و متناسب با سلیقه و نیازهای خود و شرایط جغرافیایی ملک اقدام به طراحی خانه رویایی خود کنید. به همین خاطر دستتان در تمامی مراحل طراحی و ساخت باز است و می‌توانید دقیقا چیزی که می‌خواهید را بسازید. با این‌ حال ساخت ویلا در شمال نسبت به خرید ویلا در شمال زمان بیشتری می‌برد و دردسر بیشتری نیز دارد، همچنین معمولا گران‌تر و پرهزینه‌ تر تمام می‌ شود. حتی ساخت خانه در روستا در شمال معمولا هزینه ساخت مشابه و یکسانی با ساخت خانه در شهرهای شمالی کشور دارد.

هزینه

بیشتر بخوانید: انشعابات ویلا چیست؟ مجوزات دریافت آن برای ویلا نوساز

ارزیابی هزینه ساخت یک ویلا در شمال

قیمت تمام شده ساخت ویلا طبق خواسته تان در شمال کشور به عوامل زیادی بستگی دارد، این عوامل عبارتند از:

  • خرید زمین
  • اخذ جواز ساخت
  • مراحل ساخت ویلا
  • هزینه ساخت و ساز
  • هزینه جانبی ساخت ویلا

 

1) خرید زمین

اولین فاکتور هزینه ساخت ویلا در شمال زمین و نوع کاربری آن است. اراضی شمال کشور، بر اساس شهر، موقعیت جغرافیایی، دسترسی ها و وضعیت راههای ارتباطی، نزدیکی یا دوری به مراکز خدماتی، رفاهی، متراژ و ... دارای ارزش های متفاوتی هستند. لذا اگر به دنبال خرید ویلا در شمال با مبالغ کمتری هستید، توصیه می شود سری به مناطق کمتر شناخته شده، ولی رو به رشد مانند چمستان بزنید. در چنین مناطقی می توان اراضی با کیفیت بالا و قیمت ارزان را پیدا کنیم.

در کل زمین در مناطق شمال به درجه‌ های مختلفی تقسیم می‌شود:

زمینه درجه یک، درجه دو، درجه سه. که بنا به ویژگی‌ها و امکاناتی که دارند، قیمت‌ هایشان متفاوت می‌شود مثلا در سال 1399 به طور میانگین قیمت زمین با کاربری مسکونی در شمال از حدود متری 1.5 میلیون تومان تا ۱۲ میلیون تومان قیمت گذاری می‌شود. عوامل زیادی در قیمت زمین تاثیرگذار است، برای مثال؛ یکی از عواملی که در قیمت گذاری مؤثر است، این است که هر چقدر متراژ زمین کوچکتر و به ساحل نزدیک‌ تر باشند، قیمت بالاتری خواهد داشت.

برای اینکه زمینی را در شمال با کاربری مسکونی و قیمت خوب بخرید حتما به عواملی چون: ابعاد مناسب زمین، موقعیت جغرافیایی، سند مالکیت تک برگ شش دانگ، امنیت منطقه ملک، بومی یا غیربومی، نصب  انشعابات آب گاز برق و غیره، دسترسی به جاده آسفالت و... که اگر هر کدام از این عنوان ها را نداشته باشد یا درجه پایینی داشته باشد، برای مراحل بعدی ساخت و ارتقاء کیفیت ویلایتان باید هزینه جداگانه پرداخت کنید.

2) اخذ جواز ساخت

برای ساخت هر ویلا باید مراحلی قانونی پشت سر گذاشته شود. اولین قدم در این راه دریافت پروانه ساختمان یا مجوز ساخت است. سندی که به وسیله ی آن اثبات می شود که زمین مورد نظر مشکلی ندارد و ساخت ویلا در آن بلامانع است.

برای اخذ جواز باید مراحل زیر طی شود:

  1. در مرحله ی اول شما با در دست داشتن اصل و کپی سند مالکیت زمین، اصل و کپی شناسنامه مالک زمین و فیش پرداخت عوارض نوسازی به شهرداری یا دهیاری مراجعه می کنید. در خواست خود را به صورت کتبی در آنجا ثبت می کنید.
  2.  برای بررسی زمین و ثبت گزارش نماینده و کارشناس فنی از جانب شهرداری برای بازدید ملک فرستاده می شود. اگر کارشناس خلافی و مشکلی را گزارش دهد نوع خلافی و شرایط خلافی در کمیسیون ماده 100 مطرح می‌گردد.
  3.  بر اساس گزارش ارائه شده کارشناس به شهرداری، شهرداری شرایط محل احداث، بافت، نوع خاک، میزان تراکم و…را می سنجد و براورد می کند، که آیا امکان احداث چنین ملکی در ملک موردنظر وجود دارد یا خیر؟
  4. شرایط پس از بررسی به مالک این امکان داده می‌شود که نقشه ملک را تهیه و ارائه کند.
  5.  پس از اینکه مالک نقشه ی ملک را مشخص کرد و آن را به امضای مهندس معمار رساند، باید مجدداً به شهرداری مراجعه کند. اگر این نقشه بدون مشکل و نقص باشد، توسط شهرداری تأیید می‌گردد و شهرداری یک فیش پرداخت عوارض را در اختیار مالک می‌گذارد. مالک باید همه عوارض‌های ساخت و ساز را پرداخت کند.
  6. همه ی  مدارک از برگه‌های مهندسی تا فیش پرداخت عوارض و… بار دیگر به دقت بررسی می‌شوند. با ارائه ی چنین مدارکی به شهرداری، پیش نویسی از پرونده ساختمان آماده می‌شود و سپس معاون شهرسازی و شهرداری منطقه به همراه رئیس صدور پروانه ساختمانی، پآن را را تأیید می‌کنند و در نهایت پروانه ساختمان یا همان مجوز ساخت صادر می‌گردد.

هر کدام از این مراحل نیاز به صرف هزینه مالی و زمانی می باشد. اگر در هنگام خرید ملک، زمینی را بخرید که مجوز ساخت را داشته باشد، باعث صرفه جویی در زمان و پول می شود. البته لازم به ذکر است که هزینه اخذ پروانه ساختمان برحسب مساحت زمین، تراکم ساختمانی ملک مربوطه و همچنین قیمت منطقه‌ای دارایی و حوزه درآمدی آن مشخص می‌گردد.

هزینه

بیشتر بخوانید: آشنایی با هوشمند سازی ویلا مبتنی بر اینترنت اشیاء

3) مراحل ساخت ویلا

بطور کلی مراحل ساخت ویلا شامل 16 مرحله است:

  1. نقشه‌برداری زمین
  2. طراحی نقشه
  3. محاسبات نقشه طراحی شده
  4. رنگ‌ریزی و اجرای نقشه
  5. پی‌کنی ویلا
  6. اجرای فنداسیون یا کرسی‌چینی
  7. اجرای ستون و سقف
  8. دیوارچینی
  9. سربندی ویلا
  10. نصب چهارچوب و فرم‌ها، لوله‌کشی و سیم‌کشی
  11. عایق‌کاری کف و دیوارها
  12. تعمیر سفید یا سفید‌کاری دیوارها
  13. کف‌سازی سالن، خواب، تراس
  14. نصب درب‌ها و پنجره‌ها
  15. نقاشی ویلا

 

 4) هزینه ساخت ویلا

هزینه همه این مراحل گزینه سوم؛ اول و آخر بستگی به خودتان دارد! زیرا می توانید هر مرحله را با متریال مرغوب و درجه یک یا درجه 3 استفاده کنید. همچنین می توان گفت هزینه ساخت ویلا فلت با ویلا دوبلکس یا ویلا نیم پیلوت کاملا فرق دارد. یا یک سری امکانات مانند استخر، روف گاردن، کاغذ دیواری و.. را شاید بخواهید در عالی ترین روش اجرا کنید یا شاید هم نخواهید استفاده کنید. پس همه چیز به سلیقه و بودجه مالی خودتان بر می گردد.

مثلا اگر بخواهید یک ویلا فلت درجه دو 100 متری بدون استخر و... بسازید، باید حداقل 500 میلیون تومان درنظر داشته باشید. یا برای ساخت یک ویلا دوبلکس استخردار باید بودجه حداقلی 1.5 میلیارد تومان در نظر بگیرید. حتما این نکته را توجه داشته باشید که با توجه به تورم های اقتصادی کشورمان قیمت ها مصالح ساختمانی لحظه ای بالا می رود.

ویلا

بیشتر بخوانید: بهترین شهرها برای خرید آپارتمان های ساحلی در مازندران

5)هزینه جانبی ویلا شامل چیست؟

  1. انتخاب سازنده یا پیمانکار
  2. دیوار کشی زمین
  3. انتخاب نقشه ویلا
  4.  بیمه اجباری ساختمان و کارگران
  5. طرح‌های محوطه‌سازی حیاط مانند آلاچیق، فضای سبز
  6.  احداث استخر و...

 موارد بالا مربوط به هزینه‌ هایی تا زمان اتمام ساخت ویلا می‌ باشد. اگر بخواهید در جهت فروش ویلای ساخته شده اقدام کنید، هزینه‌های جانبی زیر به موارد بالا اضافه می‌ شود:

  •  هزینه بنگاه
  •  هزینه دفترخانه یا محضر
  •  دارایی و مالیات
  •  اداره ثبت اسناد و املاک
  • اگر ویلا شهرکی باشد، تسویه حساب کامل از شهرک

چگونه ویلایی با هزینه کم بسازیم؟

شما اگر برای خرید مصالح ساختمانی و مواد اولیه وقت بیشتری بگذارید، با توجه به برنامه ریزی با بودجه خود و هر مصالحی را از منبع اصلی آن یا به صورت عمده خریداری کنید می توانید تا حدودی هزینه ها را کاهش دهید. همچنین شرکت هایی انبوه ساز و ساخت ویلا وجود دارند، از آنجاییکه  آنها با تجربه تر در این زمینه هستند می توانید تمام و کمال همه چی را به آنها بسپارید، تا هم در زمان همم در پول صرفه جویی کنید.

 هزینه


اگر هنوز مطمئن نیستید که آیا خرید ویلا در شمال برای شما مناسب‌تر است یا ساخت ویلا؟ آیا می‌ترسید ساخت ویلا و خانه در شمال ارزش دردسرهایش را نداشته باشد؟ نمی‌دانید با خرید ویلا در شمال بیشتر سود می‌کنید یا خرید زمین مسکونی و ساخت ویلا؟ تیم متخصص و حرفه ای املاک نگین نور با سال ها تجربه، آماده خدمت رسانی رایگان به شما سروران و متقاضیان گرامی می باشد تا تصمیم مناسبی بگیرید.

منتظر تماس شما همراهان عزیز هستیم، مشاورین املاک نگین نور