چه راهکارهایی باید به کار برد تا از گیاهان آپارتمانی در برابر سرما محافظت کنیم؟

گیاهان آپارتمانی با طول عمر های متفاوت همیشه با موقعیت هایی روبه‌رو هستند، از قبیل گرما و خشکی هوا، سرما های بعدازظهری، کوتاهی روز و به اندازه نور آفتاب نرسیدن به آن ها که می تواند در روند رشدی شان تاثیرات زیادی بگذارد. اگر برای محافظت از گیاهان آپارتمانی در برابر سرما به اینجا آمده اید پس ما با در ادامه مطالب همراه باشید.

 

روش صحیح و آسان برای آبیاری گیاهان

در زمستان به گیاهان آپارتمانی آب کمتری داده می شود، همان مقدار آب آن ها را مرطوب نگه می دارد چرا که آبدهی زیاد باعث پوسیدگی ریشه آن ها می شود. همین طور هوای خشک زمستان سبب رشد کمتر آن ها می شود.

 

اگر دقت کرده باشید اکثر مواقع خاک روی سطح گلدان بعد از آبیاری سریعا خشک می‌شود، که نشان دهنده نیاز گیاه به آب نیست. می توانید انگشت خود را برای چک کردن خشکی زیر سطح خاک گلدان به داخل آن فرو ببرید، اگر خاک خشک بود، پس گیاه باید آبیاری شود. بهتر است آبی که تقریبا با دمای هوا برابر است را برای آبیاری استفاده کنید تا به ریشه‌های گیاه شوک وارد نشود.

گیاهان متفاوت به آبیاری های متفاوت نیز نیاز دارند، برای مثال کاکتوس هایی وجود دارند که در برابر خشکی مقاوم اند و همین طور برخی گیاهان ممکن است احتیاج به آبیاری نداشته باشند. با این حال به اینکه گیاهان در زمستان به آب کمتری نیاز دارند بسنده نکنید و همیشه گیاهانی که به آبیاری نیاز دارند را بررسی کنید.

گیاهان آپارتمانی

 

چک کردن رطوبت را فراموش نکنید

کاهش رطوبت در فصل زمستان مانع بزرگی برای رشد گیاهان آپارتمانی است. در زمستان میزان رطوبت در خانه‌های گرم از ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا می کند و این برای گیاهانی که ترجیح می‌دهند نزدیک به ۵۰ درصد رطوبت داشته باشند، خوب نیست. اگر از دستگاه بخار برخوردارید، می توانید گیاهان خود را برای بهره بردن از رطوبت آن در جای مناسبی قرار دهید و اگر این دستگاه را ندارید، روش های دیگری برای بالا بردن سطح رطوبت وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید.

با طبقه‌بندی کردن گیاهان در گروه‌های مختلف می توانید شرایطی فراهم آورید تا گیاهان هم گروه در کنار هم به رطوبت مورد نیاز خود برسند، زیرا گیاهان آب را از طریق برگ‌هایشان به بیرون خارج می‌کنند. برای مثال اگر گیاهان خود را در حمام یا آشپزخانه خود قرار دهید، می توانند رطوبت کافی را از دوش حمام و آب جوش جمع آوری کنند.

یکی از راه های قدیمی برای محافظت گیاهان آپارتمانی از سرما، قرار دادن آن ها در سینی آب یا در نزدیکی آن ها بوده است. به این صورت که سنگ هایی در آب قرار می دادند و با گذاشتن گلدان روی سنگ‌ها، کف گلدان‌ها را بالاتر از سطح آب می آوردند تا از برخورد مستقیم آب به ریشه ها جلوگیری کنند.

مه پاشی (Misting) می تواند کمک کوچکی برای رطوبت رسانی به گیاهان آپارتمانی باشد و زمانی فایده خواهد داشت که چندین بار در روز این عمل را تکرار کنید، چرا که گرمای موجود سریعا رطوبت را تبخیر خواهد کرد.

گیاهان آپارتمانی نگین نور

 

بررسی علت و راه های پیشگیر از زرد شدن برگ گیاهان آپارتمانی

توجه به دما

بیشتر گیاهان برای راحتی به دمایی بین ۶۵ تا ۷۵ در روز و دمایی بالاتر از ۵۰ درجه فارنهایت در شب نیاز دارند. نوسانات در دما می تواند به آسانی گیاهان را از بین ببرد و برای جلوگیری از این اتفاق، آن ها را دور از اجاق گاز، شومینه، رادیاتور و دیگر وسایل الکترونیکی نگهداری کنید.

 

دنبال کردن نور آفتاب

در فصل زمستان تابش نور خورشید کم می شود و همچنین با زاویه کمتری می‌تابد و لازم است گیاهان آپارتمانی خود را به نقاطی که نور آفتاب می تابد تغییر مکان دهید یا حتی در شرایطی از نور مصنوعی استفاده کنید. بهترین مکانی که در طول روز آفتابی است، پنجره های جنوبی یا غربی می باشد.

گلدان‌ها را در زمان آب دادن بچرخانید تا نور آفتاب به همه طرف‌ گیاه بتابد و رشد یکسان داشته باشد.

گیاه نگین نور

 

 کوددهی به گیاهان ممنوع

اگر گیاه سالمی دارید، در زمستان به آن ها کود ندهید و به هیچ عنوان آن ها در این فصل بارور نکنید زیرا به سختی رشد می کنند و این موضوع نیاز آن ها را از کود بر طرف می کند. فصل بهار بهترین زمان برای بارور کردن و رشد بیشتر گیاهان آپارتمانی است. نیاز گیاهان به کود بسته به نوع و شرایط زندگی آن ها متفاوت است و پیشنهاد می شود برای کوددهی تا بهار صبر کنید. البته برخی از گیاهان وجود دارند که به کود نیازمندند و در این موارد، کود را تا ۵۰ درصد رقیق و ترجیحاً در فصل پاییز استفاده می کنند.

 

کلام آخر

تأثیرات مثبتی که گیاهان بر روی روح و جسم می گذارد قابل انکار نیست، با این حال باید برای مراقبت از گل‌ها و حفاظت گیاهان آپارتمانی در برابر سرما دقت بیشتری به کار ببرید و با توجه به نکات و راهکارهای اشار شده در بالا، از خرابی آن‌ها جلوگیری کنید. دما، آب، نور، رطوبت کافی و راهکارهای دیگر باید طوری برنامه‌ریزی‌ شود که علاوه بر آبیاری کم، گیاهان قادر به زندگی در این فصل باشند.

 

" نگین نور" مطالعه مقالات زیر را هم به شما عزیزان پیشنهاد می کند:

 

پرفروش ترین گل های آپارتمانی و روش نگهداری از آن ها

برای خرید ویلا، به ویژگی های یک همسایه خوب توجه کنید

انتخاب نوع کفپوش در خور ساختمان

8 ایده ی جذاب برای دیوار پشت تلویزیون

دلیل استفاده از سقف کشسان چیست؟