بازار اجاره مسکن در اکثر شهر های ایران، دارای فراز و نشیب های زیادی می باشد. بسیاری از افراد با نداشتن بودجه ی کافی، وادار به دادن اجاره و کرایه کردن خانه ای می باشند تا در آن زندگی خود را ادامه دهند. برای اجاره مسکن و جا به جایی، بهترین فصل، بهار می باشد. بنابراین در این ماه کوچ نشینی های زیادی انجام می شود. در این مقاله می خواهیم چگونگی وضعیت اجاره مسکن در سال 99 را بررسی نماییم و ببینیم که آیا این سال، سال خوبی برای اجاره نشینان یا اجاره دهندگان بوده است یا خیر.
سازندگان ملک وارد بازار اجاره مسکن می شوند
حامد هدائی، اقتصاددان رفتاری و سیاسی درباره ی بازار اجاره مسکن گفت: سال 99 یک سال پر فراز و نشیب و متفاوت با سال های قبل برای بازار اجاره مسکن می باشد. بهتر است سازندگان ملک با کاهش اجاره بها، زمینه ساز خروج از این رکود شوند و رویکرد خود را به سمت بازار معاملات تغییر دهند. وی در ادامه افزود: وضعیت اجاره نسبت به بازار خرید و فروش، تغییر چندانی نکرده است و مردم می توانند با قیمت مناسب تری، مسکنی را اجاره نمایند. همچنین وی در رابطه با افرادی که قرار است خانه ی خود را تعویض نمایند گفت: به دلیل همین مورد، بسیاری از افرادی که قصد تعویض ملک خود را دارند، با افزایش قیمت زیادی رو به رو نمی باشند. همچنین هدائی به افرادی که قصد خریدن مسکن را دارند، اعلام کرد: اگر می خواهید مسکن بخرید، هنگامی اقدام به خرید نمایید که دوران رکود می باشد که قیمت ها، در بهترین سطح خود باشند.
اجاره با بازار خرید و فروش رابطه ی معکوس دارد
پیش بینی بازار اجاره مسکن در سال 99
به دلیل اینکه در فروردین سال 99، شاهد افزایش قیمتی از جانب مسکن داران نبودیم، این امکان که در ادامه شاهد افزایش قیمت ها باشیم نیز وجود ندارد. در این برهه زمانی به دلیل کاهش عرضه و تقاضا، بهتر است مالکین با مشتریان خود منصفانه تر رفتار کنند؛ زیرا اگر مشتریان واقعی حذف شوند، مشتریان کلانی وارد عرصه می شوند که اقدام به خرید های بزرگ و با قیمت پایین تر از ارزش ملک، می نمایند.
نظر برخی از کارشناسان درباره وضعیت اجاره ی مسکن در سال 99
وضعیت اجاره بهای مسکن با خرید و فروش ملک، رابطه ای عکس دارد. بنابراین اگر وضعیت خرید و فروش ملک در سال 99، مناسب باشد، باید انتظار کاهش قیمت اجاره بهای مسکن را داشته باشیم. در سال 99، دولت با برنامه ریزی مناسب، قصد دارد قیمت ملک را کنترل نماید و به نظر می رسد در این سال، شاهد افزایش قیمت نباشیم. البته به دلیل شیوع بیماری کرونا و تورم در کشور، انتظار می رود اقتصاد نیز دچار لغزش هایی شود؛ زیرا تورم عمومی روی بسیاری از زمینه ها مانند قیمت پایه زمین، کارگر، مصالح ساختمانی، هزینه ی صدور پروانه ی ساخت و ساز و . . . تأثیر خود را می گذارد.
عوامل زیادی مانند وضعیت اقتصادی کشور، وضعیت مالی شخص و . . . روی مبلغ اجاره بها تأثیر می گذارند
چه عواملی روی بازار اجاره مسکن تأثیر می گذارد؟
1- شرایط اقتصادی کشور
در شرایطی که مردم قدرت خرید ملزومات زندگی خود و سرمایه گذاری را نداشته باشند، قادر به پرداختن اجاره مسکن نیز نمی باشند. بنابراین وضعیت اقتصادی کشور رابطه ی مستقیمی با بازار اجاره ی مسکن دارد.
2- قیمت زمین و مصالح ساختمانی
افزایش قیمت زمین و قیمت مصالح ساختمانی، باعث می شود سازنده متحمل هزینه ی بیشتری شود و مطابق با آن، افزایش هزینه ی اجاره را شاهد هستیم. بنابراین قیمت زمین و مصالح به کار رفته، نقش مهمی در اجاره بهای مسکن دارد.
3- شرایط سیاسی کشور
شاید فکر کنید که شرایط سیاسی کشور تأثیری روی وضعیت و بازار اجاره مسکن ندارد اما سخت در اشتباه هستید. وضعیت سیاسی کشور ارتباط تنگاتنگی با وضعیت اقتصادی دارد. بنابراین بهبود وضعیت سیاسی، سبب بهبود وضعیت اقتصادی کشور می شود و به تبع آن، وضعیت بازار اجاره و مسکن نیز، رو به بهبودی می رود.
خرید ویلا اقساطی در شمال
جمع بندی نهایی
در فصول بهار و تابستان به دلیل زیاد بودن تقاضا، قیمت مسکن رو به افزایش است. به گفته ی اکثر مشاورین املاک، بهترین فصل ها برای اجاره ی خانه، فصل پاییز و زمستان می باشد؛ زیرا اکثر خانه داران خانه ی خود را اجاره داده اند و متقاضیان کمتری در این فصل ها حضور دارند. بنابراین اگه مالکی خانه ی خود را اجاره نداده است، مجبور است قیمت خود را کاهش دهد تا خانه ی خود را اجاره دهد. بنابراین اگر دنبال اجاره کردن خانه ای می باشید، پیشنهاد می دهیم در فصول پاییز و زمستان، به سراغ این کار بروید تا هزینه های خود را کاهش دهید.
به دلیل کاهش تقاضا و قیمت، فصل های پاییز و زمستان بهترین فصل ها برای اجاره نمودن می باشد.
مقالات پیشنهادی " نگین نور " :