بشر از اولین روز های حیاتش بدنبال مسکن بوده است و تا این نیاز در او وجود دارد، ساخت و ساز مسکن بر روی این زمین متوقف نمی شود. در کشور خودمان نیز افراد زیادی به دنبال ساخت و ساز مسکن هستند، یا این ساخت و ساز را برای خانه ای می خواهند که در آینده سقفش بالای سرشان باشد و یا اینکه از برای سرمایه گذاری به دنبال ساخت و ساز آمده اند، در هر صورت این سوال ممکن است برای هر کسی که در این امر فعالیت دارد پیش بیاید که چه زمینی و به چه ابعادی برای این کار نیاز می باشد.
تا زمانی که نیاز انسان به مسکن وجود دارد، ساخت و ساز نیز رونق خواهد داشت.
پیمانکاری ویلا و خرید زمین با متراز و مساحت مناسب
جدای از نیاز به مسکن، ویلا به خودی خود جذاب می باشد و بحث ساخت و سازش نیز بسیار داغ و پرطرفدار است. نخستین قدم برای شروع ساخت و ساز یک ویلا، خرید زمینی با متراژ مناسب می باشد. با اینکه ممکن است بر اساس و نقشه و مساحتی که مالک برای ملک خود در نظر گرفته، متراژ زمین هم متفاوت باشد اما بحث اصلی اینست که اصول مهندسی حتما در نقشه و طراحی ملک و زمین باید در نظر گرفته بشوند. در مورد ویلا هایی که قرار است محوطه عظیمی داشته باشند، بهتر است که زمین دارای ابعاد مستطیل شکل باشد، به این شکل که طول آن بیشتر از عرض آن باشد و ملک در قسمت عقبی این مستطیل طراحی و ساخته شود و قسمت جلویی زمین، اختصاص یابد به امور مربوط به محوطه سازی.
با اینکه امروزه در انتخاب و خرید های ما نیز به علت تفکیک شدن زمین ها و قواره بندی شان، مخصوصا در قسمتی های مرکزی شهری، محدودیت های زیادی وجود دارد، اما هنوز هم می توان زمین هایی با ابعاد بزرگ و مورد نظرمان در حومه شهر بیابیم.
خانه و ویلا معمولا در زمین های مربعی و یا مستطیلی ساخته می شوند.
چه ابعادی برای بنا مناسب نیست؟
اما باید دید چه نوع ابعادی برای زمین هایی ما مناسب نیستند، در این قسمت دو نکته مهم پیش می آید، یک آنکه ابعاد طول و عرض بسیار مهم می باشند و نباید نسبت طول به عرض خیلی زیاد باشد، هر چقدر این نسبت کمتر باشد در آینده مشکلات کمتری دامن گیر ما خواهد شد.
از طرف دیگر گفتیم که زمین هایی که برای ساخت و ساز ملک می خواهیم ترجیحا می بایست، مستطیل یا مربع شکل باشند، از همین رو اریب بودن یکی از مشکلاتی است که می تواند حسابی در طراحی و نقشه ملک ما برا ما دردسر بیافریند، اگر در قسمتی از زمین اریب بودن وجود داشت معمولا آن را به محوطه اختصاص می دهند.
ابعاد زمین در بخش های مختلف
با اینکه برای تصمیم گیری در مورد ابعاد بخش های مختلف، نظر و سلیقه شخصی مالکی می تواند تعیین کننده باشد اما نظرات تخصصی کارشناسان هم بسیار مهم است.
چیزی که در طراحی هر بخش اهمیت به سزایی دارد اینست که نوع کاربری آن بخش به چه شکل خواهد بود، برای مثال در طراحی اتاق پذیرایی حتما باید دقت شود تا فضا های مناسبی برای چیدمان مبل و دیگر آیتم های مشابه تدارک دیده شود.
با اینکه در طراحی مدرن، آن چنان فرش مورد توجه قرار نگرفته است، اما یک طراحی مناسب در ایران باید به گونه ای باشد که ابعاد و مساحت با ابعاد فرش در ایران تنظیم شود، برای مثال این ابعاد مضربی از 6، 9 و یا 12 متر باشند تا بسته به سلیقه و نیاز مالک، امکان مفروش کردن کف وجود داشته باشد.
همین مسئله برای بخش های مختلف دیگر هم وجود دارد، مثلا آشپزخانه نیز باید طوری طراحی شود که فضاهایی برای کابینت ها و لوازم مربوط به آشپزخانه در آن وجود داشته باشد.
فضای پارکینگ و ورودی
در ویلا هایی که محوطه مقابل ساختمان فراخ است، این مشکل کمتر به چشم می خورد اما در مورد ویلا هایی با متراژ کم و یا ویلا هایی که مالک، خواهان داشتن پارکینگ مجزا است، باید فضایی برای این کار در نظر گرفته شود، ابعاد این فضا برای یک خودرو چیزی در حدود 2.5 متر مربع می باشد که همزمان با افزایش تعداد خودرو ها این ابعاد نیز افزایش می یابد. ورودی نیز هر چه از پیچیدگی ها، فارغ تر باشد، بهتر است.
نمایی از یک ویلا و پارکینگ مسقف آن
تاثیر ابعاد زمین در هزینه پیمانکاری
یکی از عواملی که تعیین کننده هزینه پیمانکاری است، مربوط است به مشکلاتی که در مسیر برای طراحی بوجود می اید. برای مثال اگر ابعاد و یا شمایل زمین به گونه ای باشد که در مسیر طراحی، مشکلاتی ایجاد کند، در این صورت هزینه های مربوطه نیز افزایش می یابد.
یک پیمانکار کاربلد و حرفه ای، ویلا را با بهترین طراحی و زیبا ترین ظاهر بوجود می آورد، بیشتر المان هایی که برای کار نیاز است را به کار می گیرد تا از کمترین امکانات بیشترین بهره را ببرد. پس بشدت توصیه می شود برای طراحی خانه خود، سراغ یک پیمانکار چیره دست رفته و از او کمک بگیرید.
مقالات پیشنهادی " نگین نور " :