ساری و جاذبه های گردشگری آن

ساری مرکز استان مازندران است، شهری بسیار زیبا در تلاقی صنعت بشر و مصنوع خداوندی؛ جلوه های زیبای طبیعت و جلوه های زیبای انسان که خود مخلوق پروردگار است، در ساری دست به دست هم داده اند تا اثر خلق نمایند دلنواز، چشم نواز و دل گداز. همه جای شمال زیبا می باشد، از نور گرفته تا چالوس، از نوشهر تا بابلسر، هر کدام زیبایی های خود را دارند، هر کدام گلی است که بوی مخصوص به خود را دارد، آری شبیه اند؛ اما در عین شباهت منحصر به فرد نیز می باشند. در این مقاله قصد داریم، ساری را به شما بیشتر معرفی نماییم، تا اگر قصد سفر نمودید این خطه زیبا را از دست ندهید.

نمایی زیبا از شهر سارینمایی زیبا از شهر ساری

 

ساری، مرکز استانی کم جمعیت

ساری پر جمعیت ترین شهر استان مازندران است، با این وجود جمعیت آن قابل مقایسه با مراکز استان دیگر نیست، البته با بسیاری از آن ها، ساری جمعیتی در حدود سیصد هزار نفر دارد و از این نظر یکی یک دانه ی استان می باشد، چرا که تنها شهری است که توانسته جمعیتش را به سیصد هزار نفر نزدیک کند. باقی شهر های استان شاید اغلب از دویست هزار نفر هم جمعیتشان تجاوز نکند. ساری نیز هم چون دیگر شهر های اطراف خود تلاقی دریا است و کوه، تلاقی خاک است و جنگل، تلاقی رود است و دشت و چه زیبایی های بی بدیلی که پروردگار جان نیافریده. این چنین است که ساری، گوی رقابت را در زیبایی نه تنها از دیگر شهر های استان، بلکه از دیگر شهر های شمالی کشور نیز ربوده است. اینجا ساری است، صدای ما را از دل طبیعت می شنوید.

 

جغرافیای شهر ساری

جالب است بدانید شهر ساری از جمله شهر هایی است که نامش در شاهنامه هم آمده است، پس منطقی است که بگوییم قدمتی دارای به بلندای هزاران سال. همانطور که گفتیم، ساری منطقه ایست که از تلاقی پدیده های طبیعت بوجود آمده، از یک طرف می توان دشت هایی پوشیده از رنگ سبز یکدست را دید و در طرف دیگر کوهپایه هایی که در بهار با گل های زیبا پوشیده شده اند و اگر کمی کمر همت بر ببندیم و بالاتر رویم، جنگل هایی زیبا و توأمان با انبوه درختان سبز. این پدیده ها با باران است که جان می گیرند و بد نیست که متذکر شویم، ساری و در کل شمال کشور، آبش را نیز خود تامین میکند و محتاج دیگر نقاط دنیا نیست، آبش را از باران هایی می گیرد که محصول ابرهای حاصله از دریایی اند که دریای مازندران می نامندش. اما نکته ای گوییم بس نغز و زیبا، فاصله ساری تا تهران هم ناچیز است و تنها 150 کیلومتر ناقابل طی مسیر می خواهد. که این خود یک ویژگی بسیار عالی برای این شهر محسوب می شود.

نمایی از جاده هرازنمایی از جاده هراز

 

جاده هراز

شاید در اخبار هم این نام را زیاد شنیده باشید، جاده هراز، محور هراز و... شلوغی و ترافیک این جاده خبر از محبوبیتش می دهد، معروفیتش هم که دیگر جای سوال کردن ندارد. قبلا در مقالات دیگری که در همین سایت قرار داده شده است با جاده چالوس هم آشنا شدیم، که از لحاظ جایگاه شاید یک پله بالاتر از هراز قرار بگیرد اما هراز هم از محبوبیتی بی کران رنج می برد، درست است، گاهی محبوبیت موجب رنج ما می شود به خصوص برای این جاده ها که باید سنگینی صد ها و شاید هزاران ماشین علاقه مند را به دوش بکشند. جاده هراز محبوب است چرا که در مسیرش، پیش روی چشمانتان سکانس هایی از سینما و تئاتر فولکلور به نمایش می گذارد. روستاهای از پس هم با طعم لباس های محلی و فرهنگ غنی مردمان خونگرم شمال که گاه هم مجذوب هنر هایشان توقف می کنیم و تندکی به نظاره می نشینیم شاید هم از برای سوغاتی چند تن از پاره های ساخته از وجود و دستان هنرمندشان را خریداری نماییم. بگذریم، در مورد چالوس گفتیم که با نام جاده 59 هم شناخته می شد، بد نیست بگویم هراز هم نام دیگری نیز دارد، جاده 77. اما جاده دیگری نیز هست که تهران را به مازندران وصل می کند، جاده فیروزکوه که آن هم نام دیگری نیز برای خود اختیار کرده، جاده 79. جاده فیروزکوه هم چنان طبیعتی دارد که با وجود فاصله به نسبت به بیشتر تا هدف، خستگی را به تن هایمان راه نمی دهد.

 

تاریخچه شهر ساری

خیلی نمی گذرد که دانشمندان و باستان شناسان با کشف اشیاء بسیار قدیمی در این شهر سن آن را به اندازه چند هزار سال بالا بردند. حتی در این شهر سفال هایی یافت شد که متعلق به تمدن هاییست که 6000 سال پیش در این منطقه می زیسته اند و این گونه ساری تلاقی هنر دست خالق و مخلوق شده است. 6000 سال، زمان کمی نیست، حتی قبل تر از ورود آریایی ها به این کشور. همه چیز خود گویای تاریخ پربار این شهر هست. اما با این وجود در سالیان اخیر توجهات نسبت به این شهر بیشتر از پیش گردید و بیشتر این توجهات را می توان در ارادت پادشاهان صفوی، قاجار و صد البته انگلیس ها در دوران پهلوی متذکر شد. پادشاهان صفوی با توجه به آبادانی سراسری و ایجاد ایران شهر جدید، شمال کشور و مازندران به خصوص ساری را نیز مورد لطف خود قرار دادند، بعد ها نوبت به پادشاهان قاجار رسید که آن ها نیز با توجه به لذت جویی و خوشگذرانی های خود، مازندران و ساری را به سوگلی شهر های مورد علاقه خود تبدیل نمودند و در نهایت نوبت انگلیس ها در دوران پهلوی رسید تا از بی شاهی مملکت استفاده نمایند، غارت کنند و قحطی بیافرینند و البته گه گاهی این استفاده ها نتیجه مثبتی برای کشور داشت، برای مثال بدلیل ارتباط با شوروری، شمال کشور را نقطه ای ژئوپولتیک برا خود دانستند و در همین جهت به آبادانی آن هم تا حدودی کمک کردند.

نمایی زیبا از رودخانه تجن واقع در شهر سارینمایی زیبا از رودخانه تجن واقع در شهر ساری

 

رودخانه تجن

می رسیم به رودی که در شرق ساری جاری است و خود زایشگاهی برای دو پارک مهم ساری بدل شده است، یکی را با نام همین رود ست کرده اند، یعنی تجن و دیگری، نام پارک ملی ساری را به خود گرفته است که البته بزرگترین پارک این شهر هم می باشد.

 

سخن پایانی، در این مقاله سعی شد تا برخی از ویژگی های منحصر به فرد شهر ساری بیان شود و برخی از جاذبه های آن هم ذکر گردند، اما مطمئنا مجال ذکر تمام جاذبه های بیشمار این شهر زیبا نبود. اما مطمئنا شما نیز همچون من به این نتیجه رسیده اید که این شهر می تواند از گزینه های جدی برای مسافرت باشد.

پارک ملل در شهر ساریپارک ملل در شهر ساری

 

مقالات پیشنهادی " نگین نور" :

 

چالوس و جاذبه های گردشگری آن

شهر های ارزان در شمال، برای خرید ویلا

آشنایی با انواع ویلاها در شمال از نظر موقعیت مکانی

نقشه چمستان در استان مازندران و فروش ویلا در چمستان

منطقه گردشگری سرخرود و ساحل سرخرود