انواع متریال کاربردی در ساخت ویلا به چند دسته تقسیم می شوند؟

انواع متریال کاربردی در ساخت ویلا بسیار متنوع هستند. مواد و مصالح ساختمانی به کار رفته در ساخت بخش های مختلف ویلا را می توان به گونه های مختلف دسته بندی کرد. یکی از دسته بندی های رایج برای انواع متریال کاربردی در ساخت ویلا، دسته بندی بر اساس محل استفاده از این مواد و مصالح است. مثلاً گروهی از مصالح مانند سفال های شیروانی صرفا برای ساخت بام ویلا کاربرد دارند. یا دیوارپوش های ترمووود یا فایبر سمنت، بیشتر برای ساخت نمای ویلا های مدرن کاربرد دارند.

با توجه به رطوبت بالای هوا و بارش زیاد باران در شهر های شمالی کشور، انواع متریال کاربردی در ساخت ویلا و به خصوص سقف آن باید در برابر رطوبت مقاومت خوبی داشته باشند.با توجه به رطوبت بالای هوا و بارش زیاد باران در شهر های شمالی کشور، انواع متریال کاربردی در ساخت ویلا و به خصوص سقف آن باید در برابر رطوبت مقاومت خوبی داشته باشند.

 

دسته بندی انواع متریال کاربردی در ساخت ویلا با توجه به محل استفاده از آن مصالح، شامل موارد زیر می شود:

  • سقف:

بهترین نوع مصالح سقف برای مناطق پر باران شمال، به منظور پوشاندن سقف و هدایت آب به بیرون، سقف شیروان زاویه دار با استفاده از مصالح سنتی مانند قطعات سفالی یا مواد و مصالح نوین مانند ورق های پیش ساخت شیروانی است. بسیاری از این رق ها با استفاده از تکنولوژی روز به نحوی طراحی شده اند که کمترین میزان ایستایی آب روی آن اتفاق افتاده و آب باران به سرعت از روی آن عبور کرده  و به زمین منتقل می گردد. از طرفی زیر این لایه اصلی، لایه های عایق کار می شود. ساده ترین شکل این لایه ها که از مصالح سنتی است، قیر اندود کردن سقف است که البته اخیراً با ایزوگام جایگزین شده است.

  • نمای بیرونی:

ظاهر زیبای یک ویلا، اگر چه به اندازه درون آن و تجهیزات و تاسیسات کاربردی که جهت رفاه ما در آن تعبیه شده، کاربردی نیست، ولی از اهمیت زیادی برخوردار است. چشمان خود را ببندید و ویلای رویایی خود را تصور کنید. مسلماً اولین چیزی که در ذهن تصور می کنید، نمای رویایی و زیبا برای ویلا است. برای زیبایی هر چه بیشتر نمای ویلا، سه نوع مصالح پیشنهاد می گردد. دسته اول مصالح با منشاء طبیعی که به صورت سنتی مورد استفاده قرار می گیرند. مانند سنگ، آجر، چوب طبیعی و ... . مزیت استفاده از این مصالح، در دسترس بودن، قیمت مناسب و تجربه بیشتر کارگران و استادکاران در استفاده از این مصالح است. این دسته از مصالح عیبی دارند که کم کم استفاده از آن را در نمای ویلا های تازه ساخت به حاشیه رانده است. این مصالح مقاومت کمی در برابر آب و هوای مرطوب و فرسودگی ناشی از اقلیم شمال کشور از خود نشان می دهند. لذت مصالح نوینی که این معایب را نداشته باشند، جایگزین گردیدند. مثلاٌ از ورقه های فایبر سمنت، که با سرعت بالا اجرا شده و دارای تنوع بالا در طرح و رنگ است، می توان در نمای ویلا های مدرن ، به جای سنگ استفاده کرد. یا به جای چوب طبیعی می توان از ترمووود یا وود پلاست استفاده کرد، که هم ظاهر زیبای چوب را دارا است و هم به خاطر استفاده از مواد پلیمری در آن در برابر رطوبت و تغییرات اقلیمی مقاومت بالایی دارد.

 نمای بیرونی ویلا اولین بخش آن است که مورد توجه قرار می گیرد.نمای بیرونی ویلا اولین بخش آن است که مورد توجه قرار می گیرد.

 

  • سازه اصلی:

بهترین متریال برای سازه اصلی ویلا، بتن است. بتن هر چه بیشتر در معرض رطوبت قرار گیرد سفت تر شده و بیشتر عمر می کند. همین ویژگی باعث استفاده گسترده از انواع ترکیبات نوین ایم مصالح ارزشمند، مانند بتن آرمه، بتن متخلخل، بتن اسفنجی و ... شده است. این ترکیبات با دقت در میکسر های کارگاهی ، با نسبت های دقیق توسط مهندسین عمران ترکیب و پس از انتقال به محل پروژه، عملیات بتن ریزی انجام می شود. نکته مهم در عملیات بتن ریزی دقت در انجام صحیح آن و آب رسانی درست به سازه بتنی بعد از اجرا می باشد.

 سازه  و پی ویلا باید در هماهنگی با سایت طراحی شده و از استحکام خوبی برخوردار باشد.سازه  و پی ویلا باید در هماهنگی با سایت طراحی شده و از استحکام خوبی برخوردار باشد.

 

  • پی:

پی ویلا، با توجه به تعداد طبقاتی که قصد دارین روی آن بسازیم و به طور کلی وزن سازه باید از عمق و شبکه بندی صحیح برخوردار باشد. برای اجرای صحیح پی، ابتدا باید زمین بنا از نظر نوع بافت و ساخت زمین شناسی مورد بررسی قرار گیرد. در صورت برخورداری از مقاومت کافی، پی با عمق مناسب کنده شده و عملیات شبکه بندی انجام می شود. چون سازه اصلی بنا از پی شروع می شود، عایق بندی درست پی بسیار مهم است.

انواع متریال کاربردی در ساخت ویلا را  بر اساس جنس هم می توان دسته بندی کرد. مثلا ً گروه مصالح سیمانی (انواع سیمان ها در رنگ ها و ترکیبات مختلف، مانند سیمان سیاه یا سفید، سیمان رنگی و... )، گروه مصالح سنگی (انواع سنگ های نما مانند مرمر، گرانیت، آذرین و ... )، گروه مصالح گچی، گروه مصالح پلیمری (انواع لایه های اندود و عایق )، گروه مصالح کامپوزیتی (مصالح ترکیبی نوین که برای بخش های مختلف کاربرد دارد) و ... . یکی از  انواع متریال کاربردی در ساخت ویلا که حاصل استفاده از تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی است، ورق ها کامپوزیتی، ترکیبی از آلومینیون و یی وی سی است. این متریال نوین با دارا بودن وزن سبک و امکان نصب سریع، توجه بسیاری از طراحان را به خود جلب نموده است و همچنین این ورق های کامپوزیتی از طرح . رنگ های متنوعی برخوردارند. برای دسته بندی  انواع متریال کاربردی در ساخت ویلا بر اساس تکنولوژی می توان دو دسته کلی را پیشنهاد داد. دسته اول مصالحی که به صورت مستقیم، پس از به دست آمدن از معادن، رودخانه ها و ... مورد استفاده قرار می گیرند، مانند ماسه، گچ، آهک، سنگ و ... . دسته دوم مصالحی هستند که یا در کارخانجات، به صورت ترکیبی ساخته شده یا حاصل مخلوط نمودن مواد شیمیایی گوناگون هستند. انواع سیمان یا ورق های کامپوزیتی نما در این دسته قرار می گیرند. یکی از  انواع متریال کاربردی در ساخت ویلا که کاربرد بسیاری در نما دارد، و در سال های اخیر توجه بسیاری از طراحان و کارفرمایان را به خود معطوف کرده چوب پلاستیک است.

دیوار پوش چوب پلاست، کاربرد وسیعی در نمای ویلاهای مدرن دارد.

دیوار پوش چوب پلاست، کاربرد وسیعی در نمای ویلاهای مدرن دارد.

 

 چوب پلاست از  انواع متریال کاربردی در ساخت ویلا است که از مقاومت بالایی در برابر رطوبت، تغییرات دمایی، آفات و حشرات و ... برخوردار است. در یک جمله کلی می توان گفت مصالح کاربردی در نمای ویلا ها از تنوع بالایی برخوردار اند، ولی در پی و سازه ویلا بهترین پیشنهاد سیمان و بتن حاصل از آن است. سیمان و ترکیبات آن به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت از انواع متریال کاربردی در ساخت ویلا به خصوص در قسمت پی آن هستند.

 

 

مقالات پیشنهادی "نگین نور" :

آیا خرید ویلا در شمال یک سرمایه گذاری است؟

فرق بین مبایعه نامه و قولنامه چیست؟

انواع سند و اعتبارات قانونی آن

نرخ قانونی حق کمیسیون املاک در سال 1399

اصول طراحی استخر برای باغ و ویلا

خاص ترین ویلاهای شمال چه ویژگی هایی دارند؟

با تفاوت‌های بالکن، ایوان، تراس، بهار خواب و شاه نشین بیشتر آشنا شوید!