موقعیّت جغرافیایی شهر بهشهر :
شهر بهشهر به عنوان شرقیترین شهر استان مازندران شناخته میشود و بر اساس آخرین تقسیمات کشوری دارای 3 شهر، 3 بخش و 6 دهستان میباشد و تعداد روستاهای آن در حدود 206 روستا عنوان شده است. از جمله مهمترین شهرهای این ناحیه میتوان به بهشهر، گلوگاه و رستمکلا اشاره کرد که شهرهایی ایدهال برای سپری کردن اوقات فراغت میباشند.
آب و هوای شهر بهشهر :
شهر بهشهر به دلیل مجاورت با دریای خزر دارای آب و هوایی معتدل و مرطوب میباشد و حداقل و حداکثر دمای آن در فصلهای زمستان و تابستان به ترتیب منفی 1 درجه سانتیگراد و 36 درجه سانتیگراد عنوان شده است و از این جهت شهری ایدهآل برای گردش و یا اقامت مسافران محسوب میشود.
تاریخچه و فرهنگ شهر بهشهر :
شهر بهشهر پیش از دورهی صفوی با نامهایی همچون: تمیشان، خرگوار، نامیه، پنج هزاره و آسیاب شناخته میشد و از آنجایی که مادر شاه عبّاس صفوی اصلاتاً زاده بهشهر بود، وی با مسافرت به این شهر آن را به عنوان پایتخت تابستانی خود برگزید و نام آن را به اشرف البلاد تغییر داد. بطور کلّی، نواحی جنوبی دریای خزر از دیرباز دارای اهمیّت سیاسی و اقتصادی فراوانی بودهاند و بر اساس تحقیقات علمی صورت گرفته در غارهای هوتو و کمربند، قدمت این ناحیه به دورهی غارنشینی و حدود 10 هزار سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد. در کل، نواحی شمالی ایران از گذشته دارای اهمیّت بسیاری بودهاند و بسیاری از پادشاهان سودای حکومت به این نواحی را در سر داشتهاند.
امکانات و زیرساختهای شهر بهشهر برای سرمایهگذاری و ساخت و ساز مسکن:
- دسترسی آسان به ابزار و مصالح ساختمانی مختلف همچون: شن، ماسه، سیمان و ...
- وجود کارگران و معماران ماهر و باتجربه برای اجرای پروژههای ساختمانی و تجاری گسترده
- امکان تجهیز و گسترش کارگاههای صنعتی در کوتاهترین زمان ممکن
- بالا بودن امنیّت سرمایهگذاری در شهر بهشهر به دلیل دید باز مردم نسبت به سرمایهگذاران و خریداران ملک
- عدم وجود مشکل دفع فاضلاب به دلیل ارتفاع بالاتر این شهر از سطح دریا
- عدم وجود ترافیک در ایّام تعطیلات رسمی و مذهبی
- وجود راههای ارتباطی مناسب میان شهر بهشهر و شهرهای اطراف
- وجود پارکهای جنگلی متنوّع برای سپری کردن اوقات فراغت
- وجود امکانات درمانی و پزشکی پیشرفته در این شهر
محصولات کشاورزی و تولیدات شهر بهشهر :
انار، نارنگی، پرتقال، برنج، دانههای روغنی آفتابگردان، روغن کلزا، تخمه آفتابگردان، روغن نباتی و صابون جزو اصلیترین محصولات کشاورزی و تولیدات شهر بهشهر محسوب میشوند و لازم به ذکر است که کارخانه چیت سازی این شهر از قدمت بسیار بالایی برخوردار است. همچنین، منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد محل اصلی قرارگیری صنایع تولیدی این شهر محسوب میشود و کارخانههایی مهمّی از جمله کارخانه بهپاک در این منطقه قرار دارند که محصولات مختلفی همچون: روغن نباتی بهار، روغن لادن و سویای سبحان را تولید و به بازار عرضه میکند. این بندر تجاری تنها بندر نواحی شمالی ایران محسوب میشود که به راه آهن دسترسی دارد و بزرگترین بندر تجاری شهر بهشهر و حتّی شمال کشور در نظر گرفته میشود.
جاذبههای توریستی و گردشگری شهر بهشهر :
باغ عباس آباد بهشهر:
مجموعه باغهای عباس آباد در 9 کیلومتری شهر بهشهر و در دامنهی کوههای البرز واقع شدهاند و جزو آثار تاریخی این شهر محسوب میشوند و در فهرست آثار یونسکو نیز ثبت شدهاند. در حال حاضر این مجموعه تنها باغ غیر کویری ایران عنوان میشود و وسعت آن در حدود 500 هکتار است و شامل اجزای مختلفی همچون: سد عباس آباد، گل باغ، کاخ، حمام، آسیاب آّبی و دو برج آجری میشود.
باغ 40 ستون اشرف در شهر بهشهر :
این باغ زیبا به عنوان یکی از آثار ملّی ایران به ثبت رسیده است و در شهر بهشهر واقع شده است. باغ 40 ستون اشرف به دستور شاه عبّاس صفوی در سال 1021 هجری قمری ایجاد شده است و طول عرض آن به ترتیب برابر با 550 متر و 170 متر میباشند. این باغ دارای دو خیابان بزرگ است و محور طولی آن به دریای خزر مشرف میباشد و در نقطه تقاطع این خیابانها یک استخر بزرگ وجود دارد.
چشمه عمارت بهشهر:
چشمه عمارت در بلوار شهید هاشمینژاد شهر بهشهر واقع شده است و مربوط به دورهی صفویان میباشد. این اثر جاویدان در تاریخ 9 مرداد ماه 1352 با شماره ثبت 948 به عنوان یکی از ارزشمندترین آثار ملّی ایران به ثبت رسیده است.
غارهای هوتو و کمربند در شهر بهشهر :
این غارها برای اوّلین بار توسّط کارلتون استیونز کون و در سالهای 1949 تا 1951 کشف شدهاند و ابزارآلات و وسایل کشف شده در آن مربوط به دوران پارینه سنگی و میان سنگی هستند. پروفسور کارل استیونز کون در طی مطالعات خود در این غارها پارچههایی را بدست آورد که نشان میدادند اقوام ایرانی از همان دوران غار نشینی از پشم گوسفند و بز برای تولید پارچه استفاده میکردند. غار هوتو در دامنهی کوههای البرز و در ورودی شهر بهشهر و در کنار غار کمربند واقع شده است و دارای دو مدخل با دو ارتفاع مختلف و یک سوراخ در سقف برای تهیه است.
آتشکده کوسان در شهر بهشهر :
این آتشکده مربوط به سدههای اوّلیه پس از ورود اسلام به ایران میباشد و در روستای کوهستان در شهر بهشهر واقع شده است. این بنا در سال 1380 به عنوان اثر ملّی شناخته شده است و بر اساس اسناد تاریخی موجود، روستایی که اکنون با نام کوهستان شناخته میشود زمانی طوسان نام داشت که توسّط طوس نوذر از خاندان کیانیان ایجاد شده است.
قلعه شاه نشین آسیاب در شهر بهشهر :
تاریخ احداث این قلعه به سدههای ابتدایی پس از ورود اسلام به ایران باز میگردد و در روستای آسیاب سر در شهر بهشهر واقع شده است و در سال 1380 به عنوان اثر ملّی به ثبت رسیده است.
شبه جزیرهی میانکاله در شهر بهشهر :
این شبه جزیره در جنوب شرقی دریای خزر و در 12 کیلومتری شهر بهشهر واقع شده است و مساحت آن در حدود 68 هزار هکتار عنوان گردیده است. ارتفاع شبه جزیره میانکاله 15 تا 28 متر کمتر از سطح دریا میباشد و در سال 1348 به منطقهی حفاظت شده تبدیل شده است و هم اکنون تحت حفاظت محیط زیست قرار دارد.
آبشار اسپه او در شهر بهشهر :
آبشار اسپه او یکی از آبشارهای دیدنی شهر بهشهر محسوب میشود و ارتفاع آن در حدود 100 متر عنوان شده است. این آبشار از دل کوههای سیاخانی سرچشمه میگیرد و در انتهای مسیر خود به رودخانه جزی متّصل میشود. ارتفاع این آبشار از سطح دریا در حدود 720 متر است و سطح آن با خزه پوشیده شده است و به دلیل وجود شرایط آهکی بر روی سنگهای این آبشار زیبا، میتوان به راحتی از آن بالا رفت و از مناظر طبیعی منطقه لذّت برد.
آبشار سمبی در شهر بهشهر :
این آبشار در نزدیکی روستای یخکش از توابع شهر بهشهر قرار دارد و فاصلهی این آبشار از این شهر در حدود 54 کیلومتر است. روستای یخکش از سمت شمال به جنگلهای انبوه رشته کوه البرز و منطقهی شکار ممنوع هزار جریب متّصل است و از جنوب به رودخانهی بزرگ نکا دسترسی دارد و از شرق با روستای اوارد از توابع شهرستان گلوگاه همسایه است و از غرب به روستای پچیم ارتباط دارد. جنگلهای انبوه این روستا با درختانی سر به فلک کشیده منظرهای زیبا را ایجاد کردهاند و وجود حیواناتی همچون: پلنگ، خرس، گرگ، روباه، شغال، کبک، کبوتر صحرایی و ... در این مناطق موجب متمایز شدن جنگلهای این روستا شدهاند و آن را به مکانی ایدهال برای گردش و تفریح تبدیل کردهاند.
آبشار سنگ نو در شهر بهشهر :
این آبشار زیبا در فاصلهی 3 کیلومتری از جنوب شهر بهشهر قرار دارد و دلیل نامگذاری این آبشار به این نام تشکیل شدن یک حوض سنگی در محل ریزش آب این آبشار میباشد. مجموعه آبشارهای سنگ نو در در اعماق جنگلهای جهان مورا در البرز شرقی واقع شدهاند و از 4 آبشار مجزّا به طول تقریبی 12 متر تشکیل شدهاند. پوشش گیاهی این منطقه از درختانی همچون: بلوط وحشی، انجیل، ممرز و انواع مختلف سرخ ساخته شده است و آب رودخانهی جاری شده در این منطقه به دلیل بستر رسوبی آن بسیار گوارا و دلچسب میباشد.
آشنایی با سایر مناطق دیدنی شما: